A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Szenátusa TF-aranygyűrűt adományozott a Rekreáció Tanszék nyugdíjba vonult egyetemi docensének, Dosek Ágostonnak, tájfutó mesteredzőnek.

Dosek Ágoston öt egymást követő felnőtt világbajnokságon képviselte a magyar színeket, legjobb eredményeit az 1983-as, hazai VB-n érte el: váltóban hatodik, egyéniben tizennyolcadik helyezés. Elit pályafutása után a 90-es években magyar, a 2000-es években osztrák szövetségi kapitányként dolgozott, Oláh Katalin két felnőtt és Domonyik Gábor három junior világbajnoki címét az ő működése idején szerezte. Sífutásban és biatlonban is magyar bajnoki címet szerzett, utóbbiban világbajnokságon is indult. A gyalogos mellett a sítájfutó és a tájkerékpáros szakágban is a hazai elitbe tartozott.

A TF-en testnevelő tanári, majd tájfutó és sí szakedzői végzettséget is szerzett. 1995-ben tájfutó mesteredző címet kapott. 35 évig tanított a TF-en, idén nyári nyugdíjba vonulása apropóján adományozta neki az intézmény az aranygyűrűt.

Gratulálunk!