Öskü térségében került sor a hazai TrailO szezon legrangosabb eseményére, a Hungarian TrailO Weekendre, ami világranglista futam volt, emellett PreO és TempO országos bajnokság is.

12 ország 80 versenyzője állt rajthoz, így igazán erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. A feladatok mellett a hőség is próbára tette a versenyzőket, mivel a pályák teljesen nyílt területen haladtak.

A szombati PreO versenyt a lengyel Krystian Petersburski nyerte az olasz Renato Bettin és a cseh Pavel Ptáček előtt. A magyar bajnokságban Bíró Fruzsina, Éles András és Pózna Anna végeztek a dobogón.

Vasárnap a TempO versenyen a cseh Ondřej Macek győzött, megelőzve Krystian Petersburskit és a szlovák Šimon Mižúrt. Az OB-n ezúttal Éles András, Bíró Fruzsina és Pózna Anna lett az első három sorrendje.

A második napon egy TempO sprint verseny is szerepelt a programban, a hétvége összetett eredménye a három futam összesítésével alakult ki: Krystian Petersburski, Pavel Ptáček és Ondřej Macek végeztek az első három helyen. A legjobb magyar Pózna Anna lett a 32. helyen.