A pénteki pihenőnap után az első erdei futammal, a középtávúval folytatódott a Világ kupa programja Csehországban. A homokkősziklák közötti technikás átmenetek mellett a meredek oldalakat kihasználva több útvonalválasztós átmenetet is az alaposan megtekert pályákba csempésztek. A szintkülönbség a táv 7%-a körül alakult, vagyis a fizikai kihívások sem maradtak el.

A nőknél Tove Alexandersson a komótosabb kezdés (a kettes ponton fél perc hátrányban volt) után a pálya közepi átmenetek kétharmadának megnyerésével másfél perces előnyt épített ki, amiből a pálya végi egyszerűbb downhill részen egy kisebb hibával még le is adhatott, így is simán nyert. Simona Aebersold követte bő egy perccel, aki a hatos pontra elkövetett hiba nélkül akár szorossá is tehette volna a versenyt. A pálya elejét domináló (a nyolcas ponton még ő vezetett) Sara Hagström biztosíthatta volna be a teljes papírformát a dobogón, ám az utolsóelőtti pontra túlságosan biztonsági útvonalat választott, így honfitársa, Sana Fast két másodperccel megelőzte. Fastnak ez volt az első dobogós helyezése világversenyen a felnőttek között, 2018-ban még Gárdonyi Csilla mögött szerzett egy ezüstérmet a Junior VB középtávján. A svédek erősen dominálták a versenyt, az első tizenkét helyezettből hetet ők adtak. Mag Viktória a 32. helyével újabb Világ kupa pontokat szerzett, Sárközy Zsófia 44. lett 28 másodpercre a pontszerzéstől, Czakó Boglárka a 60., Gárdonyi Csilla a 64., Gerber Csenge a 87. lett.

A férfiaknál meglepetés győzelem született: az osztrák Jannis Bonek bizonyította, hogy nem volt véletlen a világbajnokságon szerzett bronzérem, és megnyerte a versenyt. A dobogó alsóbb fokaira az aktuális Európa-bajnok Albin Ridefelt és az aktuális világbajnok Matthias Kyburz állhattak. A negyedik helyezett Kasper Fosser is tempója is elég lett volna a verseny megnyeréséhez, mivel a nyolcas pontra több, mint egy percet hibázott és csak 48 másodperccel maradt el a győztestől. Jónás Ferenc az 55., Ormay Mihály a 72., Baumholczer Máté a 88., Gerber Csaba a 89., Bujdosó Zoltán a 93. helyen végzett.

Vasárnap az utolsó versenyre, a hosszútávra kerül sor ugyanezen a helyszínen.