A csütörtöki Világ kupa sprint váltó magyar hőse Gerber Csaba volt, aki a 11. helyen vette át a stafétát Mag Vikitől és ugyanebben a pozícióban adta át Ormay Misinek. Az egész pályát lehozta a pódiumos helyekért küzdő bolyban és mindössze 35 másodpercet kapott az élen álló svájci-svéd duótól. Fehérvári Dániel kérdésire válaszolt.

- Milyen gondolatokkal vágtál neki a bemelegítésnek? Hogyan készültél fel a megmérettetésre? Volt-e esetleg előre eltervezett taktikád?

- Megkaptam a lehetőséget az egyes csapatban futni, és szerettem volna bebizonyítani, hogy én is meg tudom csinálni. Bemelegítés közben, mint minden verseny előtt, nem szoktam a versenyen gondolkozni. A taktikám az volt, hogy tartsam a tempót a többiekkel, de csak addig, amíg kontroll alatt van a futásom.

- Verseny közben mire gondoltál? Milyen gondolatok jártak a fejedben?

- Csak a tájfutással foglalkoztam és a feladatomra koncentráltam.

- Hogyan tekintesz vissza a futásodra? Teljesen elégedett vagy-e a futásoddal?

- Az elején magas volt a tempó, de egy jó útvonal választással vissza tudtam futni a bolyra. Elégedett vagyok a futásommal!

- Mit üzensz a szurkolóknak?

- Köszönöm a szurkolást, az arénában sok erőt adott és bízom benne, hogy a jövőben is sikerül ilyen jó eredményeket elérnünk!