A középtávú futammal ért véget vasárnap a Közép-Európai Ifjúsági Találkozó Vérteskozmán.

A serdülő fiúk mezőnyében Csoboth Mihály ezúttal is magabiztosan húzta be a győzelmet: több, mint egy perccel verte a lengyel Tomasz Rzeńcát és a cseh Martin Buličkát, ezzel a CEYOC mindhárom futamát megnyerte.

Az ifik között a cseh Prokop Tomášek szintén triplázott: a váltó és a hosszútáv után a középtávon is első lett. Három perccel mögötte viszont szoros verseny alakult ki, amiben Ürge Bence megszerezte a harmadik helyet, az utolsó átmenetekben fordítva lengyel ellenfelével szemben. Bálint Gergő öt másodperccel csúszott le a pódiumról és lett hetedik, Balogh Máté pedig tizedik helyezettként került a Top10-be.

A serdülő lányoknál a csehek kibérelték a dobogót: Markéta Hanušová, Johana Cechova, Markéta Čapková sorrendben végeztek az első három helyen. Az első tízbe három magyar is bekerült: Felföldi Zsófia negyedik helyezettként a pódiumra állhatott, Dankó Boróka a kilencedik, Szakál-Bíró Sára pedig a tizedik helyen végzett.

Az ifik mezőnyében Mikes Janka ezúttal sem hagyott sok esélyt a mezőnynek, már az első ponton vezetett és végül több, mint háromperces előnnyel győzött. Balázs Eszternek 12 másodperc hiányzott a pódiumot jelentő hatodik helyhez és Golda Eszter is az első tízben zárta a versenyt.

A nemzetek közötti pontversenyt Magyarország nyerte.

Jövőre a szlovákiai Zsolnán kerül sor a CEYOC-ra.

Fotó: Meronka Péter