Soave-ben folytatódott az olaszországi sprint Európa-bajnokság a program egyetlen nem egyéni versenyével, a váltóval.

Az első futóknál a várakozásnak megfelelően Tove Alexandersson és Simona Aebersold kiemelkedett a mezőnyből. Az első kombinációban Alexandersson kapta a rövidebb változatot, így kicsit meglépett, de Aebersold a Scaligero vár alatti meredek oldalban levő rövid átmenetekben visszakapaszkodott rá. A végén a svéd volt erősebb, az átfutón hat másodperc volt az előnye, amit a kiskörön tizenötre növelt. Fantasztikusan futott Mag Viktória, ő tartotta a legtovább a lépést a két sztárral, az egész pályán tisztán harmadik volt, ebben a pozícióban futott be Aebersold után fél perccel úgy, hogy a negyediket fél perccel megelőzte.

A második körben folytatódott a svéd-svájci versenyfutás ez elsőségért. Joey Hadorn rögtön a rajt után feleslegesen került meg egy háztömböt, így Jonatan Gustafsson meglépett tőle, 45 másodperc is volt az előnye. Hadorn elkezdett visszazárkózni, Gustafsson pedig az átfutó előtt túlszaladt egy utcasarkon, így teljesen nyílt lett a verseny. Az átfutón tizenegy másodperc volt a svéd előnye, ami a célig hatra csökkent. Bujdosó Zoltán jól tartotta a magyar váltót, az őt féltávnál utolérő finn-norvég-francia hármassal haladt, az átfutón gyakorlatilag együtt voltak, a kiskörön egy kicsit leszakadt tőlük.

A harmadik futóknál már az első pontra az egész verseny sorsát eldöntő hibát láthattunk a két napja még Európa-bajnoki címet szerző Matthias Kyburztól: befutott egy zsákutcába, így fél percet eldobott. Martin Regborn ezzel egyedül maradt az élen és egy hibátlan futással simán le is hozta az első helyet és a félperces előnyt a svédeknek. Kyburznak pedig hátrafelé kellett tekintgetnie, ugyanis ráfutott a Kasper Fosser – Tuomas Heikkila páros, akik együtt mindenkinél gyorsabbak voltak. Az átfutót már hármasban együtt fogták, a hajrában pedig a finn volt a legerősebb, így ők váltottak a második helyen. Ormay Mihály a pálya elején egyedül futott, aztán utolérte a cseh-dán-brit trió, akik az átfutón már előtte is voltak. A kiskörön sem változott az állás, így a kilencedik helyen váltottunk, fél percnyi távolságra a hatodik helytől.

Az utolsó körben Sara Hagström gond nélkül őrizte a félperces előnyt egészen a célig, így a svédek megnyerték első sprint váltó EB aranyukat. Az ezüstéremért Elena Roos, Venla Harju és Victoria Haestad Bjornstad csatáját láthattuk, akik szinte az egész pályán másodpercekre voltak egymástól. A pálya végén aztán kinyílt az olló és végül sprint hajrá nélkül jöttek be 10-15 másodperc különbséggel, Svájcé lett az ezüstérem és a finneké a bronz. Máramarosi Rita az egész pályán a nyolcadik-kilencedik helyen haladt Tereza Janosikovával, az átfutón két másodperces hátrányban volt, de a kiskörön ezt megfordította hat másodperces előnyre. A végén még a dán lányt is megközelítette, de az ő megelőzésére már nem maradt ideje. A fiatal, 21 év átlag életkorú magyar csapat ezzel a sprint váltó versenyek szűk évtizedes történetének legjobb magyar helyezését produkálta világversenyen!

Vasárnap a kieséses sprint versennyel zárul az Európa-bajnokság.