Az egyéni versennyel vette kezdetét a sprint Európa-bajnokság Veronában.

A délelőtti selejtezőre a Borgo Venezia nevű városrészben került sor, ami egy teljesen lapos lakott terület némi parkkal a házak között. A nagyon pörgős pályákon szoros eredmények születtek, a férfiaknál 21-32, a nőknél 36-51 másodpercet lehetett kapni a győztestől a bejutáshoz a bő tízperces pályákon.

A nőknél Megan Carter Davis, Eef van Dongen és Alva Sonesson nyerték a selejtező futamokat. Remekül szerepeltek a magyar lányok, Mag Viktória a negyedik, Máramarosi Rita az ötödik helyen jutott tovább a futamából.

A férfiaknál Joey Hadorn, Oskar Andren és Tuomas Heikkila lettek a futamgyőztesek. A mieink közül Ormay Mihályt csak egyetlen helyezés és három másodperc választotta el a döntőtől, 24 másodperc hátránnyal kiesett. Gerber Csaba a 37., Bujdosó Zoltán a 28. helyen zárt a futamában. Született pár meglepetés: olyan korábbi VB dobogósok, mint Daniel Hubmann, Gustav Bergman vagy Tim Robertson is lemaradtak a döntőről.

A délutáni döntő arénája már az amfiteátrum melletti téren volt, a pályák pedig a belvárosban kanyarogtak. A pályákba mesterséges lezárásokat is elhelyeztek, de általában így is csak egy jobb és bal oldali kerülő közötti választásra szorítkozott az útvonalválasztás.

A nőknél az idén eddig a legjobb formát mutató és a Világ kupában is az első három helyen álló versenyző végzett a dobogón. Sara Hagström ezúttal nyolc másodperccel megverte Tove Alexanderssont, így kettős svéd siker született. A harmadik helyezett Simona Aebersold már 23 másodperces hátrányban volt a győzteshez képest. A magyar lányoknak a döntő is jól sikerült: Máramarosi Rita a 18., Mag Viktória a 21. helyen végzett, mindössze két másodperc volt köztük a különbség. Mindkettejüknek voltak útvonalválasztási hibáik, de emellett olyan átmeneteket is felmutattak, ahol az első háromban végeztek.

A férfiaknál sokkal szorosabban alakult a verseny, az első öt helyezettet csak hat másodperc választotta el. Matthias Kyburz és Kasper Fosser felváltva vezettek a pálya második felében, a végén a svájci négy másodperccel jobb lett, ezzel megvédte tavalyelőtti címét. A dobogó legalsó fokára a finn meglepetésember, Tuomas Heikkila ért oda, aki első érmét szerezte felnőtt világversenyen.

A Világ kupa összetettben Tove Alexandersson előnye 130-ról 110 pontra olvadt Sara Hagström előtt, de mivel már csak egy verseny van hátra, ezzel megnyerte zsinórban kilencedik alkalommal a sorozatot. A férfiaknál Matthias Kyburz dolgozott le 20 pontot Kasper Fosser 53 pontos előnyéből, így maradtak izgalmak a vasárnapi kieséses sprintre.