Langenthal városában rendezték az Egyetemi VB második sprint számát, a váltót.

Az első futóknál Vilma von Krusenstierna érkezett elsőnek a svéd váltóval, az első öt 15 másodpercen belül volt. Mérő Dominika a tizedik pontig az élbolyban haladt, de egy félperces hiba miatt elvesztette velük a kontaktust és 57 másodperc hátránnyal a nyolcadik helyen futott be.

A második körben elkezdett szétszakadozni a mezőny, az ötfős élbolyról először a brit, majd a spanyol és a finn váltó szakadt le. Az egyéni verseny első két helyezettje, a svéd Jonathan Gustafsson és a svájci Timo Suter küzdöttek az első váltásért, végül előbbi ma is gyorsabbnak bizonyult 13 másodperccel. A finnek 0’48”, a spanyolok 1’17” hátránnyal váltottak a további helyeken. Egy nagyobb üldöző bollyal érkezett Bujdosó Zoltán a tizedik pozícióban, ám a kiolvasásánál kiderült, hogy hibapontos, ugyanis nem tartotta elég közel a chipjét a céldobozhoz.

A harmadik futóknál fordulat történt az élen, a felnőtt VB kieséses sprintjén ezüstérmet szerző August Mollen magabiztosan tartotta a 10 másodperc körüli előnyét az átfutóig, de a második kör első átmenetében benézett egy lezárást és fél perc hátrányba került a hazai Tino Polsinivel szemben, sőt a végén a finn Tuomas Heikkilä még le is hajrázta. Jónás Ferenc egy jó futással az üldöző bolyban, a hetedik helyen érkezett.

Az utolsó embereknél a két nappal korábbi világbajnok Eline Gemperle gond nélkül őrizte meg félperces előnyét, még növelnie is sikerült a célig, így végül 43 másodperccel a többiek előtt futott be. A második helyért nagy csata volt a svédek és a finnek között, ami szintén a második kör első átmenetében dőlt el a svédek javára Inka Nurminen tíz másodperces hibájának köszönhetően. Sárközy Zsófia ugyan befutott a nyolcadik pozícióban (ami a hibapontos franciák miatt a hetedik helyet jelentette volna), de a magyar váltó már helyezetlen volt.

Szombaton az utolsó egyéni számra, a középtávra kerül sor, a magyarok rajtideje:

  • Divin Péter 9:06
  • Gerber Csaba 9:44
  • Bujdosó Zoltán 10:44
  • Jónás Ferenc 12:02
  • Gerber Csenge 9:13
  • Gárdonyi Csilla 9:41
  • Mérő Dominika 10:41
  • Sárközy Zsófia 11:23