Az utolsó egyéni versenyre, a középtávra a mezőny Corcelles mellé költözött egy változatos terepre, ahol tiszta és bozótos erdő, nyílt területek egyaránt előfordultak. Nagyon gyors és részletgazdag részek váltották egymást a pályában, ennek megfelelően kellett futótempót váltani a verseny közben.

A nőknél a finn Ida Haapala sebessége kiemelkedett a mezőnyből, még az is belefért, hogy két hibával eldobjon szűk két percet, igaz így szuper szoros lett a vége, mivel csak három másodperccel verte a svájci Katrin Müllert és 34-gyel honfitársát, Elisa Mattilát. Sárközy Zsófia egy kisebb bizonytalankodástól eltekintve tiszta, stabil futást produkált és a 17. helyen végzett, másfél percnyi távolságra a pódiumtól. Mérő Dominika a 29., Gerber Csenge az 50., Gárdonyi Csilla a 60. lett, nekik sajnos több hiba is becsúszott.

A férfiaknál svéd háziverseny zajlott az elsőségért, Viktor Svensk és Simon Imark között. Mivel kisebb hibákat mindketten elkövettek, négyszer fordult meg az állás kettejük között, végül Svensk 15 másodperccel jobbnak bizonyult. A francia Yves Mathieu Perrin a hosszútávhoz hasonlóan bronzérmes lett, de most nem volt meg a sebessége ahhoz, hogy az aranycsatába beleszóljon. Jónás Ferenc a pálya feléig az élmezőny tempójában haladt, ám a részletgazdag részbe érve két pontközeli hibával legalább három percet elvesztett, így nagyon visszacsúszott és a hátralevő részen már csak a 28. helyig tudta visszaküzdeni magát. Bujdosó Zoltán Top20-as helyezését az átfutó pont előtt becsúszott kétperces hiba torperdózta meg, így Feri mögött 21 másodperccel a 32. helyen végzett. Divin Péter 40., Gerber Csaba 52. lett, nekik is maradt a pályában annyi, hogy a 30. hely környékén végezzenek.

Vasárnap az utolsó verseny, az erdei váltó következik a hosszútávval azonos terepen. 9:00-kor rajtolnak a férfiak (Ormay Mihály, Bujdosó Zoltán, Jónás Ferenc) 9:10-kor pedig a lányok (Mérő Dominika, Gárdonyi Csilla, Sárközy Zsófia).