Július 26-30. között Dániában rendezik az első olyan Felnőtt Világbajnokságot, amin csak sprint számok lesznek. Ugyan az erdei és sprint világbajnokságok rendszerét 2019-től vezették be, de a 2020-ra tervezett első sprint VB a koronavírus miatt két év halasztással, idén kerül csak sorra.

42 ország összesen 244 sportolója (114 nő és 130 férfi) nevezett az eseményre, a legnépesebb csapattal a svédek érkeznek, 14 fővel. Ők várhatják a legnagyobb reményekkel a versenyeket, hiszen tavaly a sprint váltót és a két egyéni számot is ők nyerték és az első Világ kupa fordulóban is remek formát mutattak. A kék-sárgák mellett a svájci és a norvég válogatott tűnik a legütőképesebbnek, mind női, mind férfi vonalon. A magyar színeket Máramarosi Rita, Mérő Dominika, Sárközy Zsófia, Bakó Áron, Baumholczer Máté és Bujdosó Zoltán képviselik; a csapatot Fehérvári Dániel szövetségi kapitány és Péntek Mátyás segítik a helyszínen.

Vasárnap 17:30-kor a versenyközpontnak is helyet adó Kolding városában a sprint váltóval kezdődik a program. Kedden a VB-k történetének első kieséses sprint versenyét Frederica városában rendezik, 9:30-kor rajtol a selejtező, az egyenes kieséses versenyek 16:00 és 19:30 között lesznek. A program csütörtökön Vejlében az egyéni indításos versennyel zárul, 9:30-kor indul a selejtező és 17:51-től a döntő.

Az eseményeket az IOF Live csatornán lehet követni fizetős online közvetítés formájában, de nyolc országban élő TV adás is lesz a versenyekről.

További részletek a VB honlapján: https://www.woc2022.dk/