A versenyközpontnak otthont adó Kolding belvárosában, történelmi környezetben rendezték a Felnőtt Világbajnokság első versenyét, a sprint váltót. A címvédő svédek számítottak az első számú favoritnak és magabiztosan meg is nyerték a versenyt négy stabil futással.

Már az első futóknál Lina Strand diktálta a tempót, a pálya 40%-ánál levő átfutónál is már ő jött elöl, de ekkor még az első tizennégy váltó tíz másodpercen belül volt. A második körön elkezdett szétszakadni a mezőny, ahogy az várható volt, Simona Aebersold tudta csak tartani a lépést, viszont az utolsó emelkedőn ő is nagyon sokat kapott, így 17 másodperc lett a svédek előnye a célban. Az üldöző bolyt 35 másodperces távolságból a britek vezették. Máramarosi Rita élete első felnőtt VB-jén a táv kétharmadáig az élmezőnnyel haladt, ám egy hibának köszönhetően elvesztette velük a kontaktust és a végére nagyon elfáradt, de 56 másodperces hátránnyal a 12. helyen érkezett.

A második körben Max Peter Bejmer az első átmenetekben fél percre ellépett az üldözőktől és egy magányos futással tartotta a célig az első helyet. Ráadásul a közvetlen üldöző boly (a norvég, svájci, cseh, finn négyes) befutott egy zsákutcába, amivel egy bő percet vesztettek és visszaestek a top6-on kívüli helyekre. A második helyre Ralph Street révén így fellopóztak a britek, ráadásul tizenöt másodpercre faragták a hátrányt, míg a harmadik litvánok már negyvenkettőre voltak. Bujdosó Zoltán kapaszkodott a mezőnnyel és a 13. helyen futott be 1’33” lemaradással, fél perces távolságra a hatodik helytől.

A harmadik futás ismét a britek remeklését hozta: Kristian Jones szép lassan ledolgozta a hátrányát Gustav Bergmannal szemben és a végén még le is hajrázta, így teljesen nyitott maradt az aranyérem sorsa. A bronzéremért is nagy csata kezdett alakulni, mivel a harmadik helyen váltó dánok (akik már 39 másodpercre voltak a svédektől) és a nyolcadiknak érkező svájciak között csak 27 másodperc volt a különbség. Bakó Áron a pálya második felén elkövetett útvonalválasztási hibával lecsúszott a 15. helyre 2’59” hátránnyal.

A befutó embereknél a májusi Világ kupa futam kieséses döntőjéhez hasonlóan ismét Megan Carter Davies és Tove Alexandersson küzdött meg az elsőségért. Az első kör után teljesen együtt voltak, a svéd vezetett három másodperccel. A második körön aztán a hosszú átmenetekben különböző útvonalakat választottak és ezekből rendre Alexandersson jött ki jobban, így folyamatosan nőtt az előnye, ami a célban már az egy percet is meghaladta. A svédek ezzel zsinórban negyedszer nyerték meg a sprint váltót, 2017 óta nem találtak legyőzőre. A britek simán bejöttek másodiknak, a harmadik helyért viszont nagyon szoros volt a verseny, végül a már az átfutótól a bolyt vezető Andrine Benjaminsen behozta a norvégokat a dobogóra úgy, hogy harmadik és a hatodik helyezettet csak tizenegy másodperc választotta el. Mérő Dominika két pozíciót javítva a 13. helyen érkezett a magyar váltóval.

Kedden a kieséses sprinttel folytatódik a VB, reggel 9:30-kor kezdődik a selejtező, amiben öt magyar is érdekelt (Baumholczer Máté 9:35, Bujdosó Zoltán 9:53, Bakó Áron 10:01, Mérő Dominika 10:28, Sárközy Zsófia 10:32), majd délután négytől jönnek az egyenes kieséses futamok, este fél nyolcra pedig a világbajnokok személye is kiderül.