Az esős középtávot követően másnapra eloszlottak a felhők és a Világbajnokság mezőnye egy jóval kevésbé agresszív, városias, parkos terepen küzdhetett meg a sprint bajnoki címért.

wmtboc2015_sprint_pocsolya

A talajon azért maradt az előző napi esőből bőven (fotó: Robert Urbaník)

A férfiaknál ez az olasz Luca Dallavalle győzelmét hozta, aki elegáns revansot vett a balszerencsével elvesztett középtáv után. Mögötte a hazaiak versenyzője, Vojtech Stransky lett a második, az észtek versenyzője, Lauri Malsroos pedig a harmadik. A magyar csapatból Rózsa László a 69., Tamás Tibor a 87. helyet szerezte meg. László eképp nyilatkozott a verseny után:

"Hát azt hittem, hogy ez megvolt! Hogy végre mentem egy jót. Mert ugyan fizikailag benne maradhatott egy kicsi, itt-ott nem tudtam a maximumon kitekerni az emelkedőket és a lépcsőn való felfutás sem az erősségem, de nem panaszkodhattam. Ami gond volt, hogy ezt most fejben nem sikerült összerakni, de ezt csak utólag láttam be. Három átmenetben sem állt rá a szemem a jó választásra - elsőre a 7-es pontra mentem fentről az erdő szélén a rét mellett. Vissza kellett volna menni arra, amerről jöttem és alulról befogni a pontot. Aztán rögtön a következő átmenet. Itt bedőltem annak az elképzelésnek, hogy ne adjak le feleslegesen szintet, így átmentem a réten és fentről be cikk-cakkoztam a ponthoz. A jó az lett volna, ha visszamegyek az aszfaltra és alulról fogom ismét a pontot. Harmadszorra meg 10-11-es átmenet. Na itt meg a lila dózerhez közel kerestem a megoldást. Arra már jártam is, láttam a pontot is. Meg még a pálya elején láttam, hogy mennek arrafelé a 11-es pontra. Hát itt is fel kellett volna menni az aszfaltra. Ezek a hibák egyesével legalább 40 mp-ek voltak. Érdekes, hogy útvonalválasztás ilyen komoly szerepet játszott a sprinten, ezzel még nem találkoztam. Na majd a hosszútávon meglátjuk, hogy mi van bennem."

wmtboc2015_sprint_usa

Technikai elem még egy parkban is akad (fotó: Robert Urbaník)

A női versenyben kísértetiesen hasonló dramaturgia mellett szintén az előző napi nagy vesztes lett az első: Martina Tichovska ezúttal végig figyelt, bár akkora előnnyel nyerte a versenyt, hogy abba egy sprinten komolyabbnak számító hiba is befért volna. A második helyet a finn Susanna Laurila szerezte meg, a harmadik pedig a svéd Cecilia Thomasson lett. Füzy Anna a 28. helyre futott be, a versenyt pedig így értékelte:

"Nagyon jó volt ez a pálya, pörgős, érdekes. Bár az egy perces indítási időt nem tartom jónak, mert így hamar összegyűlik pár versenyző és már kész is a bolyozás."

A VB junior számában ausztrál illetve cseh győzelem született Angus Robinson illetve Veronika Kubinova révén. Tamás Bianka a 28., Jordán Soma pedig az 54. helyen végzett. Az ő értékelése:

"Élvezettel mentem végig, nagyon tetszett a pálya és a terep is. Sajnos sok helyen opció volt az, hogy leszállás és cipelés, amire nekem nem állt rá az agyam. Ez persze az eredményen is meglátszott, de ezen kívül sok nem maradt benne."

Eredmények

Térképek, GPS követés