A Veszprémi Honvéd rendezte Szentgál térségében a Hosszútávú és Pontbegyűjtő Csapatbajnokságot. A terep nagy részéről évtizedekkel ezelőtt készült utoljára térkép. A terület nyugati felét mély völgyek tagolják, a cél környéke viszont szinte teljesen lapos; az erdő nagyrészt jól futható szálerdő, ám helyenként sűrűbb foltok nehezítették a haladást és a tájékozódást.

A nőknél a tavalyi és tavalyelőtti bajnok Mérő Dominika nem állt rajthoz. Az előzetes várakozás szerint a múlt heti Európa-bajnokságon remek formát mutató válogatottak, Máramarosi Rita és Mag Viktória voltak az első számú esélyesek. A pálya kezdete Vikinek sikerült jobban, aztán a hármas pontra hibázott egy kisebbet és innentől Rita vezetett, egészen a tízesig, ahol viszont ő dobott el bő két percet és került félperces hátrányba. A pálya 70%-ánál levő átfutó ponton mindössze három másodperc volt köztük a különbség, miközben a harmadik helyen álló Sárközy Zsófia kétperces hátrányban volt. A második kör Mag Vikinek nem sikerült jól: három pontra is hibázott és ezzel a dobogóról is lecsúszott. Máramarosi Rita viszont nem rontott a kis körön sem, így majdnem háromperces előnnyel megnyerte első hosszútávú felnőtt bajnoki címét. A második helyen Sárközy Zsófia végzett, a bronzérmet pedig Gárdonyi Csilla szerezte meg.

A férfiaknál Jónás Ferenc kiemelkedett a mezőnyből: a második ponttól a célig ő vezetett és fokozatosan növelve az előnyét, végül 3’40”-el verte a többieket. A további helyeken is nagyobb különbségek alakultak ki: az ezüstérmes Baumholczer Máté mögött két perccel Demeter Ambrus következett a harmadik helyen.

Az utánpótlás kategóriákban a Tabáni Spartacus lett a legeredményesebb három bajnoki cím begyűjtésével, a másik öt elsőség öt különböző klubhoz került.

A bajnokok:
N14: Felföldi Zsófia (Szegedi Vasutas)
N16: Töttő Sára (Pécsi Vörös Meteor)
N18: Mikes Janka (MOM-Hegyvidék)
N20: Koren Anikó (Tabáni Spartacus)
N21: Máramarosi Rita (Veszprémi Honvéd)
N35: Császár Éva (Göcsej KTFE)
N40: Novai Éva (Szegedi TKE)
N45: Benedek Virág (Tabáni Spartacus)
N50: Wengrin Ágnes (Veszprémi Honvéd)
N55: Győrffy Gabriella (Hegyisport Szentendre)
N60: Kármán Katalin (Hegyisport Szentendre)
N65: Dániel Edit (Hegyisport Szentendre)
N70: Fent Marianne (Alba Regia Atlétikai Klub)
N75: Fey Clara (Hegyisport Szentendre)
F14: Maráz Levente (Alba Regia Atlétikai Klub)
F16: Csoboth Mihály (Tabáni Spartacus)
F18: Csoboth Márton (Tabáni Spartacus)
F20: Gönczi Péter (Tipo TKE)
F21: Jónás Ferenc (Szegedi Vasutas)
F35: Tóth Attila (Törekvés SE)
F40: Gyulai Tamás (Silvanus SE)
F45: Nagy István (Törekvés SE)
F50: Dénes Zoltán (Kalocsai SE)
F55: Pavlovics Gábor (Pécsi Vasutas)
F60: Gondár Károly (Tabáni Spartacus)
F65: Gyulai Zoltán (Megalódusz SE)
F70: Hegedűs Zoltán (Hangya SE)
F75: Bogdanovits András (Gerecse Tájfutó Club)
F80: Jelinek István (Tájrend SE)
F85: Szabon János (Törekvés SE)