Bevezető áttekintés

A BTFSZ támogatásával és égisze alatt hétközi éjszakai edzőverseny-sorozatot indítottunk Budapesten és környékén Éjszakai Széria Budapest) néven. A versenysorozat célja az éjszakai versenyzés fejlesztése volt, egyfelől újabb résztvevők bevonásával (különös tekintettel az utánpótlás kategóriákra), másfelől versenyzési és edzési lehetőségekkel. Reméltük, hogy a nagy utánpótlásnevelő egyesületek a sorozatot edzéstervük részévé tennék. Elöljáróban meg kell állapítanunk, hogy ebben a reményünkben csalatkoznunk kellett, a budapesti edzők erre a lehetőségre nem tartottak igényt.

Az éjszakai versenyzést promótáló program 2021. évi működéséről, benne az ÉSZ Bp. programról, az MTFSZ 2021. december 13-iki ülésére részletes beszámoló készült, ennek részleteire itt nem térünk ki, ennek az anyagnak a célja a versenysorozaton elért eredmények összefoglalása.

A megrendezett versenyeket az alábbi táblázat összegezi:

Az 1. fordulót a Covid korlátozások, majd időpontütközések, a 4.-et engedélyezési nehézségek miatt későbbi időpontokra kellett halasztani, a 8. forduló időpontegyeztetési nehézségek miatt elmaradt.

Az egyes fordulók részvételi számait (a többször indulókat csak egyszer számolva) az alábbi diagram összesíti:


Részvétel

A nyolc fordulón 259 versenyző 425 alkalommal indult el. 23 olyan versenyző volt, akik négy, vagy annál több fordulón vett részt. A részvételi gyakoriság eloszlását az alábbi ábra mutatja:


Eredmények

A négyszer, vagy többször részt vettek között összetett eredményt számoltunk a legjobb négy helyezés összegzésével. Az összetett sorrendet a helyezések összegezett pontszámának növekvő sorrendje adja. A sorozat végeredménye eszerint az alábbi volt:


Díjazás

A versenysorozatot a BTFSZ és a Funkwerk támogatta. E támogatás keretében az összetett verseny első 10 helyezettje, valamint az így nem díjazott, de hat versenyen részt vett (történetesen a 12-13 helyen holtversenyben végzett) két versenyző fejenként, nettó 15 ezer forint értékű díjban részesül. A díjakat egy később meghirdetendő, stílszerűen lehetőleg éjszakai versenyen vehetik át a nyertesek.