A középtáv döntőjével folytatódott a Junior VB Törökországban, aminek a célja megegyezett a tegnapi selejtezőével. Meglepetésre a terep kevésbé volt bozótos és sziklás, mint a selejtezőn, helyenként teljesen tiszta erdőben haladtak a pályák.

A nőknél a svéd Hanna Lundberg ma már megszerezte élete első világbajnoki címét. A pálya kétharmadáig úgy tűnt, hogy a hosszú átmenetbeli hibája miatt Pia Young Vik akár meg is verheti, ám a norvég kétszer is rontott (az egyik a gyűjtőpontra történt) és visszacsúszott a hatodik helyre, így végül Lundberg 1’42” másodperces előnnyel simán nyert. Mögötte viszont nagyon szorosan alakult az állás, az ezüstérmes svájci Lilly Grabert és a harmadik helyet megszerző másik svédet, Tilda Ostberget csak három másodperc választotta el egymástól, de a hetedik helyezett is fél percen belül volt a másodikhoz képest. Ebben a sűrű mezőnyben sikerült Mag Viktóriának az ötödik helyet megszerezni és ezzel a pódiumra állni. Még saját magát is meglepte ezzel a remek helyezéssel, mivel a futása nem volt tökéletes. Ráadásul a mezőny elején indult, így sokáig vezetett, másfél órát kellett izgulnia, hogy kiderüljön a végső helyezése. Gárdonyi Csilla a 13., Mérő Dominika az 58. helyen zárt, mindkettejüknek a pálya eleji hibákon múlott, hogy nem tudtak előrébb végezni.

A férfiaknál még nagyobbra sikerült a svéd dominancia, ugyanis kettős győzelmet arattak. Axel Elmblad több, mint két perccel verte Viktor Svensket. Fölényét jellemzi, hogy a 16 pontos pálya 9 átmenetét ő nyerte. Jónás Ferenc húsz másodperccel mögöttük a harmadik helyen végzett, ezzel huszonöt év után szerzett ismét férfi junior világbajnoki érmet magyar versenyző! A verseny után elmondta, hogy habár nem ezt tartja élete futásának, mert többször is bizonytalankodott technikailag, mégis az eddigi egyik legemlékezetesebb versenye a mai: a koncentráció is magas fokon működött, illetve fizikálisan is jó állapotban érezte magát. Erre a versenyszámra készült mentálisan a legtöbbet. A harmadik helyének nagyon örül, de hozzátette, hogy egy teljesen tökéletes futással akár még fényesebb is lehetett volna ez az érem. Várja a folytatást két nap múlva a hosszútávon. Bujdosó Zoltán a pálya eleji technikás rész után vezetett a versenyben, majd egy rossz útvonalválasztás és egy hiba után visszaesett a tizedik helyre és innen küzdötte vissza magát a hetedik helyre. Feritől harmincöt másodperccel kapott csak ki, de ami még bosszantóbb, hogy a pódium csak tizenegy másodpercre volt. Néda Tamás a 21., Nagy Péter a 27., Szabó Marcell a 42. helyen végzett.

Zsigmond Száva szövetségi kapitány: „Felemás napon vagyunk túl. A csapat egy része remekül szerepelt, mások viszont csalódottak. Összességében a versenyzési taktikája többé-kevésbé mindenkinek rendben volt, de túl sok volt a hiba. A csapat hangulata ettől függetlenül jó, az ellátásunk megfelelő és Czakó Bogi bokája is javulóban. Holnap újra tesztelnek minket, elmegyünk a terepbemutatóra és egy Márvány-tengerbeli fürdéssel pihenünk a hosszútávra, ami nagyon kemény lesz.”