Az MTFSz Versenybizottsága közzétette a különféle bajnoki pontversenyek végeredményét, ami a négy szakági pontverseny mellett az össz-szakági pontversenyt is jelenti.

A tájfutó szakág pontversenyében a Tabáni Spartacus lett a legjobb, ahogy 2013 óta minden évben. A Váltó OB kivételével minden bajnokságon ők szerezték a legtöbb pontot, és végül kereken 590 pontnál álltak meg, toronymagasan verve a többieket. A Veszprémi Honvéd visszaszerezte a második helyet 381 ponttal, a dobogó harmadik fokára pedig előrelépett az előző két évben negyedik Hegyvidék-MOM SE, akik 235 pontot gyűjtöttek. A SZVSE így nem került az első háromba, amire utoljára 1993-ban volt példa, negyedikek lettek; az ötödik helyezett Tipo TKE visszakerült a Top6-ba; a Gödöllői Kirchhoffer SE pedig megőrizte a tavalyi hatodik helyét.

A tájkerékpáros szakágban idén is a diósgyőriek lettek az elsők (ahogy a pontverseny bevezetése óta minden évben); a Veszprémi Honvéd és az Egri Spartacus lettek még dobogósok.

TrailO-ban nagyon szorosan alakult a végeredmény, hiszen az első négy helyezettet csak négy bajnoki pont választotta el egymástól. A BEAC végzett az első helyen, második helyezett Denevér BSZE és Göcsej KTFE azonos pontszámmal álltak.

Sítájfutásban egyetlen bajnokságot sem sikerült megrendezni.

Az össz-szakági pontversenyben (amiben a tájfutó pontok egyszeres, a többi szakágé 0.25-ös szorzóval számítanak) ugyanaz a hat klub végzett az első hat helyen, mint a tájfutó bajnoki pontversenyben.

A részletes táblázatok elérhetők az adatbankban itt.