A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2021. évi Közgyűlésére többszöri halasztás után június 6-án vasárnap került sor, a pandémia után a Magyar Sport Házában immáron személyes jelenléttel. A 84 tagszervezet 121 szavazati jogából 92-en voltak jelen.

A Közgyűlés a szokásos beszámolókkal kezdődött: Bugár József ezúttal az ötéves ciklust értékelte, majd Less Áron számolt be a 2020-as költségvetés végrehajtásáról, Stein Barnabás pedig a Felügyelő Bizottság jelentését ismertette. Az összes beszámoló elfogadásra került. Rendhagyó módon a Közgyűlésen került sor a 2020-as díjak átadására is, mivel korábban erre személyesen nem volt lehetőség. Az Év Tájfutói, illetve az Év Edzője díjakat viszont a jövő heti Középtávú OB eredményhirdetése előtt adják majd át.

Áttérve a jövőre, a 2022-es szövetségi tagdíj esetén megszavazásra került a 19-20 évesek versenyengedély díjának elengedése, de a HBS tagszervezeti javaslatát a 65 éven felüliek versenyengedély díjának törléséről a Közgyűlés már nem támogatta. Kovács Balázs a következő 5 év Sportágfejlesztési Tervét, Less Áron pedig a 2021-es MTFSz költségvetést ismertette, mindkettő elfogadásra került. A Közgyűlés módosította a Szövetség Alapszabályát is: ötödik szakágnak felvették az MTFSz-be a lovas tájékozódást, illetve döntöttek a megyei szövetségek megszüntetési folyamatának megkezdéséről.

Az MTFSz 2021. évi közgyűlése tisztségviselőket is választott a következő 5 évre:
- az MTFSz új elnöke Kovács Balázs lett;
- az új MTFSz elnökségének tagjai: Ambrus Sándor, Fehérvári Dániel, Gárdonyi Márk, Gera Tamás, Hajnal Zsolt, Juhász Júlia, Kálmán Péter, Kovács Gábor, Miháczi Zoltán és Sárközy Zsófia;
- az MTFSz Felügyelő Bizottságának elnöke Bugár József, tagjai dr. Kiss Teodóra és dr. Stein Barnabás lettek;
- az MTFSz Fegyelmi Bizottságába elnöknek dr. Nagy Árpádot, tagoknak dr. Cenner Tibort és Veresné Sipos Etelkát választotta a Közgyűlés.

A program a közelgő magyarországi világversenyek, a 2022-es salgótarjáni Ifjúsági EB és a 2021-es velencei Szenior VB tájékoztatójával zárult, a Közgyűlés szünettel együtt valamivel több, mint 5 órán keresztül tartott.