Nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából a honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Bronz Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozta Schell Antal részére a magyar tájékozódási futó sportág területén végzett versenyrendezői és -bírói tevékenysége, valamint szaklapalapítói és főszerkesztői munkája elismeréseként.

Az átadó ünnepségre augusztus 17-én került sor Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban. A díjat Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese és dr. Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára adta át.

Schell Antal 1969-ben kezdte tájékozódási futó versenyzői és szervezői pályafutását a Postás SE színeiben, amelyekhez a mai napig hű maradt. Nincsen olyan a tájfutással összefüggő tevékenység, amiben az elmúlt hatvan évben ne alkotott volna maradandót, legyen szó a sportág népszerűsítéséről (fiatalok bevonása, térképolvasó tanfolyamok szervezése, szabadidősport rendezvények szervezése), térképkészítésről, versenyrendezésről (Postás kupák, országos bajnokságok és hazai világversenyek egyaránt), sportvezetésről (Postás SE tájfutó szakosztály vezetése, BTFSz elnökségi tagság, MTFSz bizottsági tagság). A legkiemelkedőbb érdeme a tájfutás sportszakmai kiadványainak készítése: 1971-84 között a Tájékozódási futás kiskönyvtára 9 kötetének szerkesztője, 1968 és 2016 között a Tájoló című szaklap főszerkesztője és rengeteg cikk szerzője, majd 2017 és 2021 között a Szélrózsa című tájékozódási futó évkönyv szerkesztője és részben szerzője. Vízkelety Lászlóval közösen írták A Budapesti Tájékozódási Szövetség 50 éve 1951–2000 című könyvet, közreműködő és műszaki szerkesztő volt az 50 éves az OPTTT: az Országos Postás és Távközlési Természetbarát Találkozó és Túraverseny története: 1963-2012 című kiadványban és egyszemélyben jegyezte az 508 oldalas, 2020-ban kiadott Tájékozódás Postás színekben - a Postás SE Tájfutó szakosztályának 50 éves története című könyvet.

Gratulálunk!

Az átadóünnepség hivatalos beszámolója: https://honvedelem.hu/hirek/allamalapito-eleink-peldat-es-erot-adnak-1.html

Képek az ünnepségről (fotó: Lux Iván): https://flic.kr/s/aHBqjARpp6