A Pécsi Vörös Meteor rendezte a sprint bajnoki hétvégét a baranyai megyeszékhelyen. A versenyközpontot a város ikonikus terén, a Széchenyi téren építették fel, a dzsámi szolgált a befutó háttereként.

Az egyéni verseny selejtezőjét a Tettye városrészben bonyolították le. A pályák a Tettye parkban, a környékbeli zegzugos utcákon és a Mindenszentek-templom megnyitott udvarán kanyarogtak. Az eredmények tekintetében nem született meglepetés, a végső esélyesek gond nélkül jutottak a döntőbe.

A délután döntőre már a belvárosban került sor. A korábbi térképen ábrázolthoz képest most több új udvart is megnyitottak a verseny alkalmából, így sikerült némi meglepetést okozni a mezőnynek.

A nőknél a Mag Viktória és Máramarosi Rita voltak az aranyérem legnagyobb esélyesei, a Sprint Ligában is ők végeztek az első két helyen és a selejtező futamukat is magabiztosan nyerték, így ők lettek az utolsó két induló. Ezúttal Viki volt koncentráltabb, a 23 átmenetből 15-ben a legjobb időt jegyezte, így magabiztosan megnyerte első felnőtt rövidtávú bajnokságát. Az utolsóként induló Rita a célba húsz másodperccel rosszabb idővel érkezett, ám a kiolvasásnál kiderült, hogy kihagyta a hetes pontot, így kiesett. Az ezüstérmes így Sárközy Zsófia, a bronzérmes pedig Gárdonyi Csilla lett, ők több mint egy percet kaptak a bajnoktól.

A férfiaknál még ennél is nagyobb dráma zajlott le: Jónás Ferenc Mag Vikihez hasonlóan dominált az egész pályán, az átmenetek több mint felét megnyerte, fél perc körüli különbséggel vezetett a pálya második felében, végül 24 másodperc előnnyel csapott a célba, de a kiolvasásnál derült ki, hogy a befutópont érintése hiányzik a dugókájából. Az ő kiesésével Sparis házidobogó alakult ki: Ormay Mihály zsinórban harmadik, összesen negyedik Rövidtávú OB-ját nyerte; a második helyezett a korábban szintén négyszeres győztes Bakó Áron lett; a harmadik helyre pedig Bujdosó Zoltán ért oda. Az első hármat csak 14 másodperc választotta el egymástól.

Az utánpótlás kategóriák nyolc bajnoki arany hét különböző egyesülethez került, egyedül a Szegedi Vasutasnak sikerült dupláznia a Felföldi testvérek, Zsófia és Tamás révén.

A bajnokok:
F14: Maráz Levente (Alba Regia Atlétikai Klub)
F16: Csoboth Mihály (Tabáni Spartacus)
F18: Felföldi Tamás (Szegedi Vasutas)
F20: Gönczi Péter (Tipo TKE)
F21: Ormay Mihály (Tabáni Spartacus)
F35: Kovács Róbert (Pécsi Vasutas)
F40: Szundi Attila (Diósgyőri VTK)
F45: Nagy István (Törekvés SE)
F50: Dezső Sándor (Hódmezővásárhelyi TC)
F55: Pataki Gábor (Pécsi Vasutas)
F60: Szerdahelyi Zoltán (Sibaris KSE)
F65: Kerényi Dénes (Hegyisport Szentendre)
F70: Szalóki Rezső (Gyöngyösi TK)
F75: Bogdanovits András (Gerecse TC)
F80: Jelinek István (Tájrend SE)
F85: Cserteg István (Tungsram SC)
N14: Felföldi Zsófia (Szegedi Vasutas)
N16: Müller Sarolta (Göcsej KTFE)
N18: Gerzsényi Bodza (Hegyvidék-MOM)
N20: Kiss Kamilla (Gödöllői Kirchhofer SE)
N21: Mag Viktória (Salgótarjáni Dornyay)
N35: Dékány Andrea (Törekvés SE) és McCarthy Bernadett (Szombathelyi Haladás)
N40: Novai Éva (Szegedi TKE)
N45: Füzy Anna (Hangya SE)
N50: Wengrin Ágnes (Veszprémi Honvéd)
N55: Tóth Ágnes (Műegyetemi AFC)
N60: Zarnóczay Klára (Apex-Optimista)
N65: Muzsnai Ágota (Hegyisport Szentendre)
N70: Horváth Magda (Tipo TKE)
N75: Bíró Aletta (BEAC)
N80: Cser Krisztina (Tabáni Spartacus)