A hosszútávú versennyel ért véget a Világ kupa harmadik, svájci fordulója és ezzel együtt az egész idei sorozat. Ugyan az összetett elsőség már mindhárom kategóriában előző nap eldőlt, de így is maradtak izgalmak az utolsó versenyre.

A középtávval azonos céllal, de nagyrészt új terepen futott a mezőny, ami ezúttal is kőkemény volt. A nagy szintkülönbségek tálcán kínálták az útvonalválasztós átmeneteket, amivel élt is a pályakitűző.

A nőknél hamar kiderült, hogy három versenyző kiemelkedik a mezőnyből: a táv harmadánál Tove Alexandersson fél perccel vezetett Simona Aebersold és Andrine Benjaminsen előtt, miközben a többiek már kétperces távolságon kívül voltak. A fordulat a tizenkettes pontra menet következett be, ahol Alexandersson az alsó és felső kerülő közötti választás helyett végigküzdötte a hegyoldalt és ezzel három és fél percet veszített. Amikor Aebersold átvette a vezetést, mindössze 19 másodperccel állt jobban, mint Benjaminsen, de sikerült fokozatosan növelnie az előnyét és végül másfél perc fölötti különbséggel nyert. Alexandersson a pálya második felében visszakapaszkodott a harmadik helyre, de a végén hibázott egy másfél perceset ugyanabban a hegyoldalban lefelé, ahol előző nap a középtávon, ezzel végül az ötödik helyen zárt, így a bronzérmet Elena Roos húzhatta be. Sárközy Zsófia az 52., Mérő Dominika az 56., Czakó Boglárka a 65., Gerber Csenge a 77. helyen végzett.

A férfiaknál szorosabb és fordulatosabb volt a verseny, összesen kilenc versenyző állt az élen legalább egy ellenőrző pont erejéig. A svédek adták körbe a vezetést, az első negyedóra után sorban Emil Svensk, Simon Imark, Max Peter Bejmer és Isaac von Krusenstierna is legjobb időt jegyzett, miközben Kasper Fosser sorra hibázgatott és még a Top20-ból is kicsúszott egyszer. Egy órányi futás után Daniel Hubmann került az élre, aki nyolc átmenet alatt lopózott előre a kilencedik pozícióból. Ekkor az első tíz helyezettet másfél perc választotta el, vagyis még bármi megtörténhetett. Bejmer visszavette a vezetést a következő hat átmenetre, de a végét Hubmann bírta jobban, és végül félperces különbséggel megszerezte élete 33. Világ kupa győzelmét. A harmadik helyre a pálya utolsó szakaszán leggyorsabb Kasper Fosser jött be végül, igaz ehhez kellett von Krusenstierna egyperces hibája az utolsóelőtti pontra. Ormay Mihály 68., Bujdosó Zoltán 72., Nagy Péter 92., Gerber Csaba 106. lett.

A felnőtt világversenyek hosszú sora ezzel az idei évre lezárult, a jövő évi Világ kupa április végén Norvégiában veszi kezdetét.