A hétvégén lezajlott a hazai rendezésű Szenior Világbajnokság sprint száma Székesfehérváron. A szombati selejtezőt a Csónakázó-tó környékén rendezték, itt dőlt el, hogy a mezőny első felébe tartozók kerülnek a másnapi A döntőbe.

Vasárnap már a belvárosban csapott össze a végső helyezésekért a mezőny. A zegzugos utcákon és a verseny kedvéért megnyitott udvarokon folyamatos koncentrációt igénylő pályák vártak a mezőnyre.

A magyarok közül Novai Éva szerepelt a legsikeresebben, aki a W40 kategóriában világbajnoki címet szerzett! Emellett négy második helyet is sikerült begyűjteni: Papp Ildikó W35-ben, Füzy Anna W45-ben, Mátyás Ildikó W55-ben, Molnár Zoltán pedig M45-ben állhatott a dobogó második fokára.

A világbajnok nyilatkozata: „A tegnapi nyögvenyelős selejtező után ma egy hibátlannak mondható futást sikerült összeraknom. Végig flow-ban voltam, és világosan tudtam, hogy a következő másodpercekben mit fogok csinálni a pályán (merre kanyarodok, mit fogok látni, azt hogy kezelem le). Szoros volt a verseny, mert a második helyezett dán versenyzővel nyolcszor cseréltünk helyet az élen, de a cél szerencsére akkor jött, amikor épp én voltam elöl.”

A hétfői pihenőnap után kedden az erdei selejtezővel folytatódik a Szenior Világbajnokság Csákváron.

Top6-os magyar helyezések:

W35
2. Papp Ildikó (Salgótarjáni Dornyay)
5. Császár Éva (Göcsej KTFE)

W40
1. Novai Éva (Szegedi Vasutas)

W45
2. Füzy Anna (Orvosegyetem SC)
4. Simon Ágnes (Egri Testedző Club)

W50
5. Zelena Dóra (Tipo TKE)
6. Wengrin Ágnes (Tipo TKE)

W55
2. Mátyás Ildikó (Pécsi Vörös Meteor)

W65
6. Muzsnai Ágota (Hegyisport Szentendre)

M45
2. Molnár Zoltán (Veszprémi Honvéd)