2024. február 29-én, életének 82. évében elhunyt Bessenyei István, a Salgótarjáni Dornyay SE versenyzője, edzője, versenybírója, aki korábban a Nógrád megyei szövetség elnöke is volt. Temetése 2024. március 23-án (szombaton) 11 órakor lesz a salgótarjáni új köztemetőben.

Zentai József emlékezik rá:

"A hatvanas években fiatalon került a Salgótarjáni BTC természetjáró szakosztály tagjai közé, ahol a tájékozódási futás szerelmese lett. Az SBTC megszűnését követően az STC szakosztályában egyik fő szervezője volt az 1978-ban útjára indított és a megyében nagy sikert aratott 13+1 tehetségkutató tájfutó versenysorozatnak. Versenyzői pályafutása alatt számtalan Nógrád megyei egyéni bajnoki címmel büszkélkedhetett.

1983-ban Zsigmond Tibor 'csapatában' versenybíróként járult hozzá a magyarországi tájfutó világbajnokság sikeres lebonyolításához.

Több éven keresztül a Nógrád Megyei Tájékozódási Futó Szövetség elnöki tisztségét is betöltötte.

Mindig nagy elánnal szervezte, irányította a salgótarjáni tájfutóéletet, miközben a csupán névváltozáson (SBTC-STC, Joulimpex-Dornyay) átment egyesületeknél az edzői, valamint több évig a szakosztályvezetői feladatokat is ellátta.

Az eltelt fél évszázad során több nemzetközi versenyen például a Hungária kupákon, valamint a megyében lebonyolított országos bajnokságokon, nemzetközi kupaversenyeken versenybírói tapasztalatára, tevékenységére mindig számítani lehetett.

Szenior versenyzőként a Salgótarjáni Dornyayt képviselve, utoljára 2019. októberében, néhány nappal a 77. születésnapját követően Losoncon, a közös lebonyolítású szlovák-magyar normáltávú egyéni és csapatbajnokságon állt rajthoz.

Bessenyei István a salgótarjáni tájékozódási futó sporthoz haláláig hű maradt."