Elsőként Gárdonyi Márk, az Élsport Bizottság vezetője számolt be a Kiemelt Edzőtámogatási Program 2023. évi működéséről. A programot 2020 decemberében indította el a Szövetség. A program célja, hogy a nemzetközileg is eredményes versenyzőink edzőinek segítséget nyújtson és ezáltal lehetővé tegye a versenyzők még magasabb szintű felkészítését és végső célként 3-5 éven belül Felnőtt VB vagy EB egyéni 1-10. helyezés elérését. A programban 2023-ban Bakó Áron vett részt, Sárközy Zsófia, Bujdosó Zoltán és Ormay Mihály versenyzők felkészítésével. Kisvölcsey Ákos nem vett igénybe támogatást és nem adott le beszámolót sem, mivel az általa felkészített Gárdonyi Csilla korábbi sérülései miatt csökkentett mennyiségű edzésmunkát vállalt csak ebben az évben. Bakó Áron beszámolója alapján megállapítható, hogy jól átgondolt, magas színvonalú munkát végzett az általa felkészített versenyzőkkel. A beszámolóban részletesen elemzi mindhárom versenyző fizikai és technikai fejlődését, idei eredményeiket és rámutat a további fejlesztendő területekre is. Röviden ismerteti a 2024. évi terveket és felvázolja a legfontosabb célokat a 2027-es magyarországi Felnőtt VB-ig. Az Elnökség a 2020. végén elindított Kiemelt Edzőtámogatási Programot, ami eredetileg 2023. végén ért volna véget, 2024. október 31-ig meghosszabbította Bakó Áron támogatásával együtt. Az Elnökség a program folytatásának kidolgozását megkezdte.

Fehérvári Dániel, az Edzőbizottság vezetője tett javaslatot a Kiváló Utánpótlás Edző díjra. Az Elnökség úgy döntött, hogy a Kiváló Utánpótlás Edző díjat 2023-ban Sramkó Tibor kapja meg.

A bizottsági beszámolók sorát Miháczi Zoltán, a Versenybizottság vezetője kezdte. A bizottság 2023-ban is szokásos feladatait végezte. A versenybírói tudástár kialakítása megtorpant, de az elmúlt télen zajló versenybírói tanfolyam és továbbképzés eredményeképpen ennek továbbfejlesztéséhez komoly anyag áll rendelkezésre. A https://www.tajfutosuli.hu/ oldalon 10 eltérő versenybírói témában lesz elérhető előadás videó, előadás anyag, rengeteg külső információra mutató hivatkozás és kérdésbank. Az online versenybírói tanfolyamon 71 új versenybíró szerzett alapfokú képesítést. A versenyértékelési rendszer kidolgozása 2023-ban elkezdődött, remélhetőleg 2024-ben elindulhat az éles rendszer. 2023-ban jelentős elmaradás a versenyjegyzőkönyvek terén nem volt.

További versenybizottsági témaként a Göcsej Környezetvédő Tájékozódási és Futó Egyesület javaslata alapján tárgyalta az Elnökség a 2024. évi Középtávú és Váltó OB időpontmódosítását, mivel utóbbi a magyar önkormányzati és az EU parlamenti választások napjára esik és valószínű, hogy jónéhány versenyző nem érne haza szavazni. Az Elnökség a verseny dátumát egy héttel későbbre, 2024. június 15-16-ra módosította.

Az Elnökség jóváhagyta a nemzetközi minősítéseket is (2024. és 2025. évekre Baumholczer Máté, Bujdosó Zoltán, Csoboth Márton, Czakó Boglárka, Felföldi Tamás, Gerber Csaba, Jónás Ferenc, Mag Viktória, Máramarosi Rita, Ormay Mihály és Sárközy Zsófia kapta meg), ugyanakkor felkérte a Versenybizottságot, hogy vizsgálják meg a Minősítési Szabályzat azon rendelkezését, hogy a nemzetközi minősítésű sportolót 0,00 ponttal kell a következő évi alapranglistába felvenni, ha egyébként elért zárópontja nincsen.

Gárdonyi Márk ismertette az Élsport Bizottság anyagát. A bizottság a következő feladatokat végezte el 2023-ban:

  • Válogatott programok, keretek és a világversenyekre utazó csapatokra vonatkozó szövetségi kapitányi javaslatok véleményezése;
  • A Kiemelt Ösztöndíj Programra vonatkozó javaslat véleményezése;
  • A Kiemelt Edzőtámogatási Rendszer időközi beszámolójának értékelése;
  • Javaslattétel az új junior szövetségi kapitány személyére;
  • Sprint Liga 2024. évi programjának kialakítása;
  • Javaslattétel az év tájékozódási versenyzői címekre.

Juhász Júlia számolt be a Humán Erőforrás és Oktatási Bizottság idei működéséről. A bizottság az MTFSz új bizottsága, két éve előzmények nélkül vágott neki a munkájának. Tevékenysége hiánypótló, a környező országok viszonylatában is példaértékűnek számít. A Bizottság 2023-ban a Szintvonal előadássorozatot és az Edzői Konferenciát szervezte, valamint edzői hírlevelet szerkesztett, az online tudástár építése és az önkéntesség szorgalmazása kapacitáshiány miatt elmaradt, nagyobb előkészítést igényelne. A Szintvonal előadássorozat az előző télen nagyrészt a versenybíróképzésből állt, ezen a télen december 5-től 10 előadáson keresztül különböző területekkel foglalkozik. Az Edzői Konferencia szervezését az Edzőbizottsággal együtt végzik, a program 80%-ban összeállt. Az Edzői Hírlevél eddig öt alkalommal jelent meg – a terv évi tíz szám lesz –, sokan iratkoztak fel rá. Megjelenését az Edzőbizottság szorgalmazza, az anyagok „szállítása” egyelőre még nehézkes: induláskor több külsős szerző volt, folyamatosan ösztönözni kell az edzőket, külön megszólítani, felkérni őket a publikálásra. Jelenleg a feliratkozók kapják meg a hírlevelet, de szándék van arra, hogy az MTFSz honlapról elérhető legyen.

Az Informatikai és Technikai Bizottság beszámolóját Ambrus Sándor bizottságvezető mutatta be. A versenyértékelő rendszer Fekete Sámuel fejlesztésében éles teszten esett át október közepén a Hosszútávú OB-n, a fejlesztés a télen folytatódik. Az admin felület backend része a fejlesztők elmondása alapján készen van, a kezelői felület programozása folyamatban. Az online térképtár élesbe állítása is a küszöbön áll, itt is a publikus felületek szofisztikálása zajlik. Új alapokra helyezték az élő videó feliratozó programot, már váltóversenyek feliratozását is megoldották. Továbbra is dolgoznak a minél megbízhatóbb rádiós pont adatátvitelen, mobilszolgáltató független technológiákat alkalmazva. A meglévő MTFSz rendszerek üzemeltetése terén Gerzsényi Zsolt megújította az MTFSZ honlapot, kezeli a Hungária Kupa honlapot is. Az MTFSz adatbankot és az élő admin felületet Petrócki Ádám tartja karban. A RouteGadget felületet Tóth Tamás üzemelteti, tölti fel a versenyekről az adatokat. Az MTFSZ Azure felület problémáinak leküzdésében Hajdu Erik egyik kollégája segít. Szeptember 1-től Magyar Tamástól Egei Petra vette át az MTFSz SPORTident készletének üzemeltetését, karbantartását, a bérlőknek az eszközök kiadását és visszavételét. Bordács László az év folyamán – ahogy eddig is – javította az SI dobozokat. 2023-ban is minden nagyobb versenyen ott volt az IT Bizottság legalább egy tagja. Sportdiplomáciában is léptek előre, Ambrus Sándor és Ambrus András meghívást kaptak az október 4-8. között megrendezett Tájfutó Sprint EB IT csapatába, beleláthattak az élő TV-közvetítés apró részleteibe, személyes ismeretségek alakultak több nemzetközileg elismert IT fejlesztővel. Egész évben aktívan készültek a 2024-es magyarországi Felnőtt EB-re, az IT csapat személyi állománya kezd kialakulni.

A Térképbizottság 2023. évi tevékenységét Kovács Gábor ismertette, melyben Erdélyi Tibor MTFSz térképreferensként működik. A Bizottság a referens koordinálása mellett a Minőségi Magyar Tájfutó Térkép rendszert működtette, melyben 2024-ben jelentős változás várható, ezt a jövő év elején terjesztik az Elnökség elé. A Térképszabályzat aktualizálása szintén 2024. februárjában várható. A Bizottság javaslatot tett az Év Térképe és a Kiváló Feltörekvő Térképkészítő díjra, illetve ajánlást készített az erdei jelkulcs alkalmazására speciális, Magyarországon használatos jelek esetében. Több, térképpel kapcsolatos online előadást is tartottak, melyek így kiváltották a szokásos évi térképfórumot. A jelkulcsok magyar nyelvre fordítása és a digitális nyomtatási útmutató összeállítása kapcsán az IOF anyagainak aktualizálására, megjelenésére várnak. Az online térképarchívum elkészítése 2023-ban folytatódott, december 31-ig legalább az idei térképek fel lesznek töltve. Négy nyári utánpótlás edzőtáborban tartottak térképkészítő előadást, egy új térképhelyesbítő tanösvény készült Nagykovácsiban, illetve a gánti tanösvény is továbbfejlesztésre került. Az új térképkészítés-ösztönző és támogató rendszer a Minőségi Magyar Tájfutó Térkép rendszerbe épülhet be.

Kovács Balázs elnök tett javaslatot az Edzőbizottság új vezetőjére. Fehérvári Dániel eddigi bizottságvezető a ciklus elején úgy vállalta el az Edzőbizottság vezetését, hogy még nem tudta, hogy később szövetségi kapitányi feladatot is fog vállalni. A szövetségi kapitányi tisztséget eredményesen tölti be, ugyanakkor rengeteg energiáját és idejét köti le, ami a felnőtt válogatotthoz fűződő céljaink fényében várhatóan még tovább növekedhet. Így az Edzőbizottságon belüli erőforrások újragondolása vált szükségessé, ami új bizottságvezetői megbízását jelenti. Kovács Balázs az Edzőbizottság új vezetőjének Magyar Tamást javasolja. Magyar Tamás a bizottságnak eddig is tagja volt, nemrég végzett BSC edző (szakedző), gyakorló edző, a TFSE tájfutó szakosztályának vezetője, edzői konferenciák korábbi előadója. A feladatot előzetes egyeztetés szerint vállalja, kinevezését Fehérvári Dániel is támogatja, az elnökség egyhangúan döntött a kinevezéséről.

Juhász Júlia és Gárdonyi Márk számoltak be a Sprint Liga 2023. évi működéséről és tettek javaslatot a 2024. évi programra. A Sprint Liga elsődleges célja az élversenyzők számára rendszeres versenyzési, felkészülési alkalom biztosítása a világversenyekre, illetve a tájékozódási futás népszerűsítése. A versenysorozat 2023-ban a meghirdetettek szerint zajlott három futammal, az induláskor megfogalmazott céloknak megfelelően az ifjúsági és junior korú versenyzők is összemérhették magukat a felnőttekkel. A döntő forduló egy kieséses sprintverseny volt szeptemberben Esztergomban, ahonnan ugyan néhány élversenyző hiányzott, de a versenyzői visszajelzések összességében pozitívak voltak. A Sprint Liga 2024. évi kiírása gyakorlatilag elkészült. A versenysorozat négy fordulóból fog állni, az 1. fordulóra április 4-én Tatabányán a Sprint Tusán, a 2. fordulóra Lakitelken a Kiemelt Válogató Hétvégén, a 3-4. fordulóra pedig egy december 31-ig kijelölendő helyszínen kerül sor. Az 1-3. fordulóból 8-8-8 versenyző kvalifikálja magát a szeptember 8-i döntőbe, amely egy 24 fős, három fordulós kieséses sprintverseny lesz. Ennek a versenynek az eredménye lesz egyben a 2024. évi Sprint Liga végeredménye is. Jövőre is csak férfi és női kategória lesz, a dobogósok 60.000, 40.000 és 25.000 Ft értékű vásárlási utalványban részesülnek.

Less Áron főtitkár következett az MTFSz Közgyűlés előkészületeivel. A 2024. évi rendes MTFSz Közgyűlés időpontja március 2. (szombat), ahol a kötelező napirendi pontok (beszámolók, szakmai és pénzügyi terv, tagdíjjavaslat) kerülnek megtárgyalásra. Az MTFSz elnöksége fontolóra veszi, hogy a 2027. évi Felnőtt VB-vel kapcsolatos szövetségi kötelezettségvállalást is jóváhagyassa a Közgyűléssel. A Közgyűlésre a megszokott helyszínen, a Magyar Sport Házában kerül sor. Az elnökség a meghívót elfogadta.

A következi napirendi pont keretében Less Áron a 2024. évi MTFSz költségvetés előzetes javaslatát mutatta be, a jelenleg ismert számok alapján. Bevételeink várhatóan nőnek, az elfogadott tagdíjemelés, illetve az állami támogatás növekedése nyomán. Várhatóan nőni fog a válogatottra, illetve az utánpótlás-fejlesztésre költhető pénzösszeg is. A költségvetési tervből továbbra is látszik, hogy a bevételeinket jelentősen csak külső szponzorációval tudjuk növelni. Bár az esetleges deficit a Szövetség tartalékjából is finanszírozható lenne, ez hosszabb távon azt jelentené, hogy bizonyos támogatási vagy fejlesztési programjainkat le kell építeni. Ahhoz, hogy a támogatási programok fenntarthatóak legyenek és a Szövetség tartaléka ne fogyjon el az elnökségi ciklus végére, kb. 7-8 millió forintos éves deficit az, melynél nagyobb hiánnyal nem szabad tervezni. Az elnökségi tagoktól Less Áron kérdéseket és hozzászólásokat vár egy, a januári elnökségi ülést megelőző költségvetési megbeszélésig, ahol a 2024. évi pénzügyi terv tovább finomítható. A költségvetést az Elnökség várhatóan a februári ülésén hagyhatja jóvá és terjesztheti a Közgyűlés elé elfogadásra.

A felnőtt válogatott 2024. évi programját és válogatási rendszerét Fehérvári Dániel szövetségi kapitány mutatta be. A válogatott két fő versenye a júliusi skóciai Sprint VB (amely kvalifikál a 2025. évi kínai Világjátékokra is), illetve az augusztusi vértesi erdei EB lesznek. Mindkét csúcseseményre 3-3 verseny válogat: a Sprint VB-re az április 4-i Sprint Tusa, egy május 17-i speciális fizikai felmérő és a május 18-i Kiemelt Válogató Hétvége sprintversenye. A 3-ból a 2 jobb százalékos eredményt figyelembe véve az 1-2. helyezett automatikus VB-résztvevő, 3. csapattagot a szövetségi kapitány szubjektíven jelöl. Az EB válogató versenyeire július végén kerül sor: július 27-én és 30-án középtávon, 28-án pedig hosszútávon válogatóznak. Mindkét középtávú verseny 1-3. helyezettje és a hosszútávú válogató 1-5. helyezettje automatikusan indulási jogot szerez az adott versenyszámban, a többi indulót a szövetségi kapitány szubjektíven jelöli ki. A váltóversenyre elsősorban a középtávú válogató versenyek eredménye fog számítani. Fontos verseny még a felnőtt válogatott részére a további három Világ kupa forduló, illetve az Egyetemi VB – ezekre a szövetségi kapitány szubjektív alapon válogat, egyes előre kijelölt versenyek figyelembevételével. Fehérvári Dániel ismertette a további felkészülési versenyek, illetve edzőtáborok programját is. A felnőtt válogatott munkáját a következő évben Scultéty Márton (program- és pályatervezés, csapatvezetés), Sándor Bettina (gazdasági ügyek, szállásfoglalás, utazástervezés), valamint Pintér Ábel (edzőtáborokban terepi munka) segítik. A mentális felkészülés is jobban előtérbe kerül, sportpszichológus fogja segíteni a felnőtt válogatott munkáját. A válogatottak költségvetése még nem végleges, azt az Elnökség februárban fogadhatja el. A felnőtt válogatott keret a januári elnökségi ülésen kerülhet elfogadásra.

A junior válogatott vezetését 2023. szeptemberében Bereczki Máté vette át Zsigmond-Heinczinger Szávától. A fő célkitűzések ezzel együtt nem változnak: csapatépítés és a junior-felnőtt korosztályváltás segítése, melyek eléréséhez az új szövetségi kapitány kiemelten fontosnak tartja a konstruktív kommunikációt és a bizalmi kapcsolatok kialakítását. A korábbi rossz tapasztalatok alapján nem javasolja, hogy a Junior Világbajnokságra kijutó ifjúsági korú versenyzők az Ifjúsági EB-n és a Junior VB-n egyaránt elinduljanak. A 2023-as Junior VB eredmények megismétlése nem reális elvárás, azonban kiemelkedő helyezések 2024-ben is elérhetőek, főleg a sprint számokban. A Junior VB válogató versenyei májusban lesznek: a Kiemelt Válogató Hétvége rövid- és középtávú száma (május 18-19.), illetve a Honvéd Kupa közép- és hosszútávú futama (május 25-26.). Az utazó csapatba nemenként minimum 4-4 fő kerül beválogatásra, a kijelölt négy válogató verseny közül a legjobb három eredményének százalékos összege alapján. A szövetségi kapitány a válogatási rendszerből Máramarosi Ritát kiemeli és első helyen automatikusan a Junior VB csapatba jelöli, eredményei nem számítanak bele a válogatásba még akkor sem, ha elindul a válogató versenyeken. Ezen kívül Bereczki Máté nemenként 1-1 főt szubjektívan a csapatba jelölhet. A junior válogatott felkészülési programja több ponton is összekapcsolódik az utánpótlás és a felnőtt válogatottéval, ahogy ez a korábbi években is történt. Bereczki Máté munkáját 2023-ban Tóth Eszter (programtervezés, csapatvezetés) és Gerber Csenge (friss élversenyzői tapasztalatok, masszázs, stb.) segítik.

Az Elnökség elfogadta a 2024. évi junior válogatott kereteket is:
Junior lányok
„A”-keret: Máramarosi Rita
„B”-keret: Gerzsényi Bodza, Kiss Kamilla, Koren Anikó, Lantai Lili és Mikes Janka
Junior fiúk
„A”-keret: Csoboth Márton, Felföldi Tamás
„B”-keret: Balatoni Tamás, Bálint Ádám és Tőczik Vendel.

A szövetségi kapitányok sorát Gera Tibor zárta az utánpótlás válogatott 2024-es programjával. Az utánpótlás válogatott 2024. évi csúcsprogramja a június végi lengyelországi Ifjúsági EB és az április elejei vértesi Közép-Európai Ifjúsági Kupa (CEYOC) lesznek. A lengyelországi Ifjúsági EB válogatás alapját a már megszokott 4 válogató verseny és az ezekből számított 3 legjobb százalékos eredmény összege adja. A válogató versenyek azonosak a juniorokéval: a Kiemelt Válogató Hétvége rövid- és középtávú száma (május 18-19.), illetve a Honvéd Kupa közép- és hosszútávú futama (május 25-26.). Az EB-re a szövetségi kapitány kategóriánként 1, különleges esetben 2 főt szubjektív alapon is jelölhet. A vértesi CEYOC válogatása a Tipo Kupa eredményei alapján, illetve szubjektíven történik. A válogatott ezen kívül még felkészülési edzőtáborokban vesz részt az EB előtt, illetve ősszel egy csehországi edzőtábort is beiktatnak a 2025-ös Ifjúsági EB-re való felkészülés jegyében. Az utánpótlás válogatott munkáját segítő csapat összetétele 2024-ben nem változik: Németh Luca és Tóth Eszter a szervezésben, Bakacsi László a regenerációban segíti a munkát.

Az Elnökség elfogadta a 2024. évi utánpótlás válogatott kereteket is:
N16
„A”-keret: Felföldi Zsófia
„B”-keret: Dankó Boróka, Jánosi Tímea, Mauer Luca, Szakál-Bíró Sára, Töttő Sára és Veress Anna
N18
„A”-keret: Mikes Janka
„B”-keret: Balázs Eszter, Bóta Dorina, Gönczi Zsuzsa, Molnár Csenge és Ódor Laura
F16
„A”-keret: Bujdosó Márk, Csoboth Mihály
„B”-keret: Bodó Sámuel, Hegedűs Márton, Maráz Levente, Simon Benjámin és Sugta Béla Barnabás
F18
„A”-keret: Bálint Gergő, Benke Somorjai Dávid, Csoboth Márton, Felföldi Tamás
„B”-keret: Bonifert Gergely és Ürge Bence

A 2024. évi Tájfutó Gála szervezésének előmeneteléről Paskuj Mátyás tájékoztatta az Elnökséget. A Gálára január 27-én kerül sor Budapesten, a helyszín a Rubin Wellness és Conference Hotel Sirály terme lesz. A novemberi elnökségi ülés óta elkészült a meghívó, megjelent többek között a Facebookon is, a jelentkezés elindult az e-nevezes felületen, ahol a Gálának helyt adó szállodában lehetséges szállást is foglalni. A költségvetéssel kapcsolatos pozitív hír, hogy több támogató is az esemény mögé állt, azonban további szponzorokra lesz még szükség az esemény pénzügyileg is sikeres megvalósításához.

Kovács Balázs és Less Áron terjesztették elő a 2027. évi Felnőtt VB rendezőjével megkötendő szerződésről szóló javaslatot. 2023. júliusában döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége arról, hogy Magyarország rendezheti a 2027. évi Felnőtt Tájékozódási Futó Világbajnokságot. A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a rendezésre jelentkező Veszprémi Honvéd SE pályázatát nyújtotta be, majd a két szervezet képviselői közösen mutatták be a pályázat részleteit és a tervezett helyszíneket az IOF küldöttségének idén áprilisban. Ezt követően – Svédország pályázatával versenyezve – született meg az IOF döntése a rendezési jog odaítéléséről. Az IOF döntése feltételhez kötötte a rendezést: Magyarországnak 2024 január közepéig be kell mutatnia, hogy a szükséges állami források a rendelkezésére fognak állni. Ebben nagy előrelépés történt most decemberben: Magyarország Kormánya határozatban rögzítette, hogy támogatni kívánja a világbajnokság megrendezését, és ennek érdekében biztosítja a pályázatban kért forrásokat. Ezáltal megnyílt az út a továbblépéshez, a rendezésről szóló szerződések megkötéséhez.

Kovács Balázs és Less Áron időközben a Veszprémi Honvéd SE-vel tárgyalásokat folytattak a két szervezet között megkötendő szerződésről, melyet az elnökségi ülésen Kovács Balázs mutatott be. A szerződéstervezet lényegi elemei:

  • a VHS önállóan, teljeskörűen vállalja a VB megrendezését, ehhez az MTFSz a teljes állami támogatást továbbadja részükre
  • a VHS vállalja a megkötendő IOF-MTFSz szerződés kötelezettségeit
  • a VHS továbbadhatja a feladatait és forrásait alvállalkozónak, projektcégnek
  • az MTFSZ 30%-ot, de legfeljebb 5 millió Ft-ot átvállal az esetleges veszteségből
  • az MTFSz egy nemzeti ellenőrön és a Szervezőbizottságba delegált tagon keresztül gyakorolja az ellenőrzését, a támogatás elszámolásai átfutnak rajtunk, az elnökség rendszeres beszámolókat kap
  • a magyar válogatott kedvezményeket kap a VB és a felkészülési edzések költségeiből
  • a VHS megkapja a 2026-os Középtávú és Váltó OB és a 2027-es Hungária Kupa rendezési jogát
  • a szerződés (ha az Elnökség elfogadta) az aláírása után akkor lép hatályba, ha az IOF-MTFSZ szerződés létrejön.

Az MTFSz Felügyelő Bizottságának elnöke és a Gazdasági Bizottság vezetője írásban is tett javaslatot a szerződés pontosítására. Az Elnökség összességében szeretné látni, hogy a VB rendezésből az egész sportág tudjon profitálni, több előnyhöz jusson. Az Elnökség megállapodott abban, hogy a tagok szövegszerű javaslatokat küldenek Kovács Balázs részére a szerződéstervezet módosítása érdekében. A végleges tervezet kialakítását egy kisebb csoport fogja végezni, melynek tagjai Kovács Balázs, Hajnal Zsolt, Less Áron és Riczel Zsuzsanna lesznek.

Az egyebek között elhangzott, hogy:

  • A Monspart Sarolta-díj a tájfutásért 2023. évi díjátadó ünnepségére december 4-én került sor a Magyar Sport Házában. Az eseményről az országos televíziós és elektronikus média is hírt adott. Kovács Balázs megköszönte a szervezők, elsősorban Paskuj Mátyás és Hajnal Zsolt munkáját a rendezvény megszervezésében.
  • A Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány összesen egymillió forinttal támogatja a 2023. év ifjúsági tájékozódási futó versenyzőit. Az elismerő oklevelek átadására a 2024. évi Tájfutó Gálán kerül sor.
  • Kovács Balázs december elején egyeztetett a Magyar Egyetemi és Főiskolás Sportszövetséggel (MEFS), akik Tőlünk várnak rendező és időpont javaslatot a 2024. évi Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság (MEFOB) megrendezésére. Az MTFSz-nél erre a TTT-HSE Tájékozódási Futó Szakosztálya jelentkezett, az Elnökség támogatja is őket, az eseményre április 20-21-én kerülhet sor. Mint ahogy arról Kovács Balázs már korábban beszámolt az Elnökségnek, a MEFS tájfutó koordinátori pozíciójában Scultéty Mártont Varga Emma váltja január 1-től. Időközben Tugyi Levente is jelentkezett egyetemi koordinációs feladatok ellátására, Ő az MTFSz egyetemi sportkoordinátora lehet.
  • Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság „Élmény és Szabadidősport Program 2024.” pályázatával kapcsolatban kereste meg az MTFSz-t. Szeretnének 2024-ben egy jelentős összeggel tájfutó szabadidősport eseményeket támogatni úgy, hogy ezt az MTFSz koordinálja. A program megvalósítása 2024. tavaszán kezdődik. Az eddigi ötletekről az elnökséget Kovács Balázs és Less Áron tájékoztatta.
  • Zentai László a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség elnökségének a tagja 2006 óta. Megbízása 2024. júliusában lejár, az elnökségi tagságnál csak magasabb pozícióra pályázhat. Hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy pályázna az alelnöki pozícióra, amelyet az MTFSz elnöksége is támogat.
  • Less Áron bemutatta az MTFSz elnökségének 2024. évre szóló munka- és üléstervét, a március 2-i Közgyűlésig még január 22-án, valamint február 19-én lesz elnökségi ülés.

Az ülés végén Kovács Balázs és Less Áron megköszönte az Elnökség 2023. évi munkáját és mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánt.