A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöksége 2023. március 20-i ülésén elfogadta az edzőtámogatási, illetve a nyári edzőtábor támogatási pályázatok kiírását.

Mindkét pályázat esetében jó hatással volt az elszámolási hajlandóságra, hogy késői beadás után csökkentett összeget kaptak a pályázók. Az edzői pályázat támogatási összege „létszám alapú” kategóriában 10.000.000 Ft-ra nőtt, „eredményességi” kategóriában 2.000.000 Ft maradt. A keretösszeg változásával a maximum elnyerhető összeg is változott, az eredményességi kategóriában pedig a Felnőtt EB eredményeiért is lehet plusz pontokat szerezni. Az edzésekkel és edzői munkával kapcsolatos kérdőív hasznos információkkal szolgált, így az 2023-ban is kitöltendő lesz az év végén.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. április 15.

A pályázat kiírása és a beküldendő adatlap megtalálható itt: http://adatbank.mtfsz.hu/dokumentum/show/dokumentum_id/62/dokkategoria_id/14

A teljes támogatási összege a nyári utánpótlás edzőtábor támogatási programnak 2023-ban 1.200.000 Ft maradt. A program kiírásában nincsenek jelentős változások, a Bizottság definiálta, hogy milyen edzések számítanak bele a támogatásba (edzésnek számít az a program, ahol a résztvevők tájékozódási és fizikai feladatot is kapnak, versenyrészvétel csak saját rendezésű verseny esetén számíthat bele), illetve a Térképbizottság munkatervével összhangban az edzőtáborokba a Térképbizottságtól térképkészítői előadást is lehet igényelni, mely szintén beleszámít egy edzésként a támogatásba.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. május 15.

A pályázati kiírást megtalálható itt: http://adatbank.mtfsz.hu/dokumentum/show/dokumentum_id/61/dokkategoria_id/14

Kérdés esetén Sárközy Zsófia, az MTFSz Utánpótlás-fejlesztési Bizottságának vezetője (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) tud tájékoztatást adni.

Fotó: Máthé István