1992 áprilisa. A megszűnő Zalaegerszegi Dózsa SE utcára kerülő tájfutói nagyot álmodtak és bátran belevágtak egy önálló egyesület létrehozásába. Az azóta eltelt 30 év bizonyítja, hogy akkor jó döntést hoztak, hiszen egy új korszak kezdődött Zalaegerszeg és Zala megye sporttörténetében.

Az idei sűrű versenyszezon nem tette lehetővé, hogy az egyesület ünnepeljen, ezért a holtszezonban, a két ünnep között találkoztak azok, akik a klubban sportoltak, versenyeztek. A jubileumi rendezvényen Zalaegerszeg Megyei Jogú Város vezetőit dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző képviselte. A meghívott vendégek közt ott volt Kovács Balázs, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöke és Miháczi Zoltán, a szövetség alelnöke. Elfogadta meghívást Simon Zoltán és Simon Péter, a névadó szponzor TRIÓ Egerszeg Kft. vezetői, Schneider János, a Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója, Jóna István újságíró és Katona Tibor korábbi sajtófotós. Valamennyi vendég jól ismeri az egyesület tevékenységét, hiszen folyamatosan kapcsolatban vannak a klubbal, számos eseményen együtt szervezték, népszerűsítették a tájékozódási futás sportágat, vagy valamilyen módon támogatták az egyesület tevékenységét, sportolóit. Az egyesület tagjai közül is sokan elfogadták a meghívást. Az alapító tagok közül együtt ünnepelt Horváth Zoltán, Vajda László, Sárecz Lajos, Sárecz Éva, Pajor István és Fehér Ferenc. Az elmúlt 30 évben az egyesület tevékenységében aktívan résztvevő, vagy eredményességben kimagaslóan teljesítők - köztük Novai Éva - is jelen voltak , csakúgy, mint a közelmúlt és mai utánpótlás legjobbjai is.

A rendezvényt az egyesület tiszteletbeli elnöke, Vajda László nyitotta meg, akit dr. Kovács Gábor köszöntője követett. Az egyesület elmúlt harminc évét méltató szavai után Balaicz Zoltán polgármester aláírásával ellátott emléklapot adta át Fehér Ferencnek, az egyesület elnökének. A főjegyzőt követően Kovács Balázs gratulált az egyesület elmúlt három évtizedes tevékenységéhez, kiemelve, hogy a sportág minden területén magas színvonalon teljesítenek a ZTC sportolói, vezetői.

A köszöntőket követően Fehér Ferenc mutatta be az egyesület 30 évét a kezdetektől a napjainkig. A fényképekkel illusztrált beszámolóban számok, adatok, események sokasága szerepelt. A leg-ek mellett a kiemelkedő eredmények, az egyesület három utánpótlás csoportjának – nagykanizsai, pécsi és zalaegerszegi - fejlődése, a szervezett eseményei kerültek bemutatásra. Nem csak kiemelkedő teljesítményeket, hanem számos élménnyel teli hazai és külföldi versenyt, edzőtábor, utazást is felvillantott az előadás.

A virtuális utazás után vacsora mellett elevenedtek fel a régi emlékek, sikerek.

A rendezvényhez kapcsolódva egy könyv is megjelent. A Fehér Ferenc által szerkesztett kiadvány átöleli az elmúlt 30 év történéseit, számokkal mutatja be a klub teljesítményét, eredményeit és képekkel eleveníti fel a számtalan élményt, melyet az egyesület 341 igazolt sportolója megélt.