A Nemzetközi Tájfutó Szövetség idén is Tájfutás Világnapja rendezvények megtartására buzdítja a sportág klubjait melyekre május 11-17. között kerül sor. A tavalyi évhez hasonlóan az esemény célja, hogy a tájfutást láthatóvá és elérhetővé tegyük az iskolás gyermekek számára és minél több érdeklődőt megismertethessünk a sportággal.

Az esemény szervezése nem igényel nagy anyagi, sem pedig emberi erőforrást, viszont a sportág népszerűsítésében óriási szerepe van. 

Jelentkezzetek most és tegyetek ti is a sportágunk jövőjéért!

Ehhez a következőkre kérjük a klubokat:

  • lehetőleg aktív együttműködés a klubok részéről egy iskola vezetőségével és a testnevelő tanárokkal, (természetesen az esemény lehet teljesen nyitott is, nem kell csak az iskolákra fókuszálni)
  • tájfutó térkép az iskola területéről és/vagy környezetéről,
  • bóják és SI-készlet / szúróbélyegzők,
  • két-három lelkes tájfutó, akik előkészítik és lebonyolítják a rendezvényt.

Az iskolák jellemzően nyitottak az ilyen jellegű együttműködésre, hiszen a mindennapi testnevelés miatt komoly igényük van arra, hogy egy-egy órát külső egyesületek tartsanak meg. Érdemes tehát felkeresni őket a bemutató eseményekkel!

Támogatás a Szövetségtől:

Az MTFSZ az idén is támogatja a térképek és oklevelek nyomtatását, melyhez a nyomtatott mennyiség 80%-át szükséges igazolni a rendezvény után rajtlista formájában. A támogatást viszont csak akkor tudjuk biztosítani, ha a rendezvény legkésőbb április 25-ig be lesz jelentve felénk!

A Szövetség részéről az idén Szalay Levente koordinálja a Tájfutás Világnapi programokat, így nyugodtan kereshetitek bármilyen felmerülő kérdéssel (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36303085593):

  • ha SI-készletet kerestek, vagy felajánlanátok a készletetek egy másik klubnak egy rendezvény erejéig, 
  • ha a térképrajzoláshoz vagy pályakitűzéshez kerestek elérhető szoftvert,
  • ha egy ilyen szoftver használatában kértek segítséget,
  • térképdesign elkészítésében, nyomdai előkészítésben,
  • ha bármi egyéb kérdés felmerül a rendezvény kapcsán.

Jelentkezés:

Ha részt vennél a tájfutás népszerűsítésében, az alábbi linken kell regisztrálnod a világnapi eseményt az IOF felé: http://worldorienteeringday.com, ezen az oldalon pedig kattints a "Register participation" gombra a jobb felső sarokban. Az eseményt követően ugyanitt szükséges jelenteni a résztvevők pontos létszámát is.

Az általad rendezett eseményt kérlek regisztráld az MTFSZ felé is az alábbi űrlapon keresztül: https://forms.gle/fLDmKbTVzwtkSqW16

Az űrlap kitöltésével felkerül a program az MTFSZ Tájfutás Világnapja honlapra és további információkkal láthatunk el, valamint jelezheted, ha bármilyen segítségre van szükséged.

Ha támogatóként vennél részt a Tájfutás Világnapja eseményeiben, akkor a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk jelentkezésedet!

Segíts és légy Te is aktív részese a tájfutás népszerűsítésének!