Nappali és levelező tagozaton is meghirdette idén szeptembertől induló tájékozódási futó szakedző diplomát adó alapképzését az EKKE Sporttudományi Intézete. A meghirdetett edző szakon a tájfutáson kívül nyolc másik sportágban (evezés, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, röplabda, fallabda, kajak-kenu) lehet végzettséget szerezni.

A felvételi vizsgával kapcsolatos részletek és a vizsga követelményei itt érhetők el.

A tájékozódási futás szakirány felelőse Herpainé dr. Lakó Judit egyetemi docens, tájékozódási futó lesz (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), a szakos oktatásban Veres Imre és számos, a tájfutásban neves és elismert szakember vesz majd részt, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség együttműködésével és támogatásával. A képzés célja olyan tájékozódási futó edzők kinevelése, akik az utánpótlás-nevelésben kiemelkedő ismeretekkel rendelkeznek, és emellett képesek felnőtt sportolók élsport vagy szabadidősport szintű felkészítésére.

A képzést az állami ösztöndíjat igénybe venni nem tudó hallgatók számára az MTFSZ is támogatja a tandíj felének átvállalásával, melyért cserébe sikeres diplomaszerzést és aktív edzői tevékenységet kell vállalni. A támogatási pályázat a részletes feltételekkel itt érhető el.

A jelentkezéseket a felvi.hu oldalon keresztül lehet beadni 2022. február 15-ig. A jelentkezés során a sportágat nem lehet megjelölni, csak a szakot, a tájékozódási futás szakosodást a felvételi időszak későbbi szakaszában fogja az egyetem a felvi.hu-n megadott e-mail címetekre küldött levélen keresztül megkérdezni.

Állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre is lehet jelentkezni nappali és levelező tagozaton is. A levelezős és nappali évfolyam alapvetően külön tanul (a nappalis hétfő-csütörtök között, a levelező péntek-szombaton), azonban a sportági tárgyak pénteki napokon közös képzés keretében zajlanak. Így minden sportágban lehetséges a nappali és a levelezős tanulmányi rend választása.

Általános információ az egyetemről: https://uni-eszterhazy.hu/