Az MTFSz iroda elkészítette a 2021-es versenyidény statisztikát tartalmazó részletes táblázatokat.

A koronavírus nagy visszaesést hozott a 2020-as idényünkre, hiszen az első félévet szinte teljesen törölnünk kellett a naptárból. A 2021-es évet már felkészültebben vettük, a jogszabályok is megengedőbbek voltak a sportrendezvényekkel szemben, és mi is megtanultunk óvintézkedések közepette versenyekre járni. Az oszágos bajnokságaink indulói létszámát ugyanakkor még 2020-ban sem viselte meg komolyabban a járvány: úgy tűnik az OB-kon ragaszkodunk az induláshoz, hacsak lehet.

Szintén alig volt kihatással a pandémia a kiváltott éves versenyengedélyekre, köszönhetően talán anak is, hogy az engedélyek igénylése nagyrészt télen történik, amikor bizakodóak vagyunk az elkövetkező idénnyel kapcsolatban (illetve 2020 elején még nem tudtuk, mi következik tavasszal). Annyi hatás azért látszik az adatokból, hogy a kiváltott, de versenyeken fel nem használt versenyengedélyek száma az elmúlt két idényben láthatóan megnőtt.

Érdekes adat, hogy 2021-ben az éves 33 ezer rangsoroló rajthozálláson kívül majdnem 13 ezer egyéb indulás is volt, melyben kisversenyek, szakágak futamai, kísérőesemények, nyílt edzések is szerepeltek.

A versenyek-versenyzők-minősítések adataiból készült Excel kimutatások innen tölthetők le.