A júniusi tisztújító közgyűlés után Kovács Balázs elnök kért némi időt, hogy javaslatot tehessen az MTFSz alelnökeire és főtitkárára az aktuális, 2021-25 közötti ciklusra. Az Alapszabály szerint az alelnököket az MTFSz elnöksége választja a saját tagjai közül, legalább három és legfeljebb öt főt. Kovács Balázs javaslata szerint a jelen ciklusban a Szövetség továbbra is három alelnökkel folytatja működését, akik személyére – előzetes egyeztetések lefolytatása után – Hajnal Zsoltot, Kovács Gábort és Miháczi Zoltánt javasolta. Az előző két elnökségi ciklusban az Elnökség igyekezett minden működési területet valamelyik alelnök felelősségi körébe rendezni. A mostani javaslat szerint ez nem szükséges, mert a bizottságok felállításánál figyelembe vették, hogy minden fontos fejlesztési és működési terület megjelenjen valamelyik bizottságnál, a bizottságvezetők felelősek a saját területükért, ők pedig nagyrészt az Elnökség tagjaiból kerültek ki. A jelen ciklusban az alelnöki tisztség elsősorban a Szövetség képviseletében és a helyettesítési rendben kap szerepet, az alelnökök jogosultak az elnökhöz és a főtitkárhoz hasonló módon a Szövetség nevében nyilatkozatokat tenni, kommunikációt folytatni.

Kovács Balázs javasolta továbbá meghosszabbítani, illetve határozattal megerősíteni Less Áron főtitkári megbízatását a 2021-2025-ös elnökségi ciklusra. Az MTFSz Alapszabálya szerint: „A Szövetség hivatali munkáját és gazdálkodását az Alapszabály rendelkezései szerint az Elnökség által kinevezett főtitkár irányítja a közgyűlési és elnökségi határozatok keretei között.” Less Áron 2006 óta tölti be a főtitkári pozíciót, a Szövetség szervezetének és gazdálkodásának operatív irányítását mindvégig magas szinten látta el. Kimagasló rálátása van a magyar és a nemzetközi tájfutás ügyeire, fejlődésére. Munkájának folytatása iránt kifejezte motivációját, valamint megfelelő időráfordítást tud biztosítani, díjazását az előző elnökség 2021-ben módosította, amit a továbbiakra nézve megfelelőnek tart.

Döntött az Elnökség a tájfutó szövetségi kapitányok személyéről is, hiszen mindhármuk mandátuma lejárt 2021. október 31-én. Gárdonyi Márk, az Élsportbizottság vezetője és Kovács Balázs az utóbbi két hónapban a posztok betöltésén dolgozott, miután a szeptemberi elnökségi ülésen az Elnökség amellett foglalt állást, hogy ne pályáztatással, hanem közvetlen megkereséssel próbálják megtalálni a három korosztály tájfutó szövetségi kapitányait.

  • Gera Tibor utánpótlás szövetségi kapitányként változatlan feltételek mellett továbbra is vállalja a munkát az Elnökség ciklusa végéig.
  • Dr. Zsigmond-Heinczinger Száva eleinte vonakodott a junior szövetségi kapitányi munkát folytatni, de végül sikerült megtalálni azt a keret- és feltételrendszert (főleg adminisztratív és logisztikai téren), mely a folytatást lehetővé teszi, további 1+1 évig.
  • Dr. Szerencsi Ildikó megnövekedett munkaterhelése miatt nem kívánta folytatni felnőtt szövetségi kapitányi munkáját, az ő utódjának megtalálása vette igénybe a leghosszabb időt. Gárdonyi Márk új felnőtt szövetségi kapitánynak Fehérvári Dánielt javasolja, aki ugyan tagja az MTFSz elnökségének is, viszont felkészült a poszt betöltésére és megfelelő időt és energiát is tud fordítani a szövetségi kapitányi munkára.

Az Elnökség valamennyi javaslatot egyhangúan (az esetleges érintettek tartózkodása mellett) elfogadta.