Az idén kivételesen nem a Felnőtt Világbajnoksághoz kapcsolódva, hanem a Világ kupa döntő alatt rendezték a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség kétévente esedékes közgyűlését.

Elsőként Leho Haldna elnök ismertette a legutóbbi közgyűlés óta eltelt időszak tevékenységét. Új rendszert alakítottak ki az új tagok bekerülésére, felfuttatták a Tájfutás Világnapját, a nemzetközi sportszervezetekkel igyekeztek szorosabbra fűzni a kapcsolatot, próbálták látványosabbá tenni a világversenyeket. A szervezet pénzügyi helyzetét stabilabb alapokra helyezték az elmúlt években. Ezután a közgyűlés elfogadta a 2016-os és 2017-es auditori jelentést.

A közgyűlés teljes jogú taggá választotta Szingapúrt és előzetes taggá Venezuelát és Iránt.

Módosította a Közgyűlés az Etikai Kódexet, így most már szigorúbban fogják szankcionálni annak megsértését. Az Alapszabály is némi változáson esett át, a legfontosabb talán a korábbi 3/4-es helyett a 2/3-os többség bizonyos közgyűlési döntések meghozatalához.

A tagszervezeti javaslatok közül a norvégok egyik előterjesztését szavazta meg a közgyűlés, ami beemelt a Junior Világbajnokság programjába a sprint váltót és (hogy a verseny egyhetes hossza ne növekedjen) kivette belőle a középtáv selejtezőt.

Az IOF elnökség javaslata volt a Szexuális Zaklatás Elleni Irányelvek bevezetése, amit szintén elfogadott a közgyűlés.

Szintén elfogadta a közgyűlés a 2018-22-es időszak stratégiai irányait, a 2018-20-as évek terveit az IOF tevékenységére, valamint a 2019-20-as évekre vonatkozó tagdíjakat.

Megválasztották az IOF elnökség rotációjában esedékes elnökségi tagokat. Alelnöknek választották az ausztrál Michael Dowlingot és az orosz Tatjana Kalenderoglut (két jelölt volt a két helyre); elnökségi tagnak a finn Hannu Kottonent, a hongkongi Domonic Yue-t és a cseh Dusan Vystavelt (itt hét jelölt volt a három helyre). Megválasztották az Etikai Bizottság öt tagját is.

Átadták az IOF díjait: ezüst kitűzőt kapott Mikko Salonen, Henning Spjelkavik és Astrid Waaler Kaas; bronz kitűzőt pedig tízen vehettek át, köztük Less Áron, a Foot-O Bizottság vezetőjeként végzett tevékenységének elismeréseként.

Végül kijelölték a következő közgyűlés idejét és helyét, amit a 2020-as dániai Sprint Világbajnokság idején rendeznek majd.