A Rövidtávú OB előtti héten van az 50 éves évfordulója az 1972-es, magyar szempontból eddig legsikeresebb Felnőtt Világbajnokságnak.

Az MTFSz Sportágtörténeti Bizottsága megemlékezést szervez Budapesten szeptember 16-án, pénteken délután 17 órától a Magyar Sport Házában (1146 Bp., Istvánmezei út 1-3).

Egy rövid történeti bevezető után a résztvevők beszámolói következnek. A szünet után megemlékezünk az idén elhunyt Hegedüs Andrásról (akinek szintén ez a VB volt a legnagyobb sportsikere): pályatársai, munkatársai és családtagjai emlékeznek Rá. Végezetül András tájfutó tevékenységének egy fontos/furcsa epizódját idézzük fel korabeli dokumentumok és visszaemlékezések alapján: Hogyan maradt le a férfi csapat az 1976-os világbajnokságról? Monspart Saroltáról (aki egyéni világbajnok lett 1972-ben) csak futólag emlékezünk meg, mert az Ő (sport)pályafutásáról hamarosan egy külön rendezvényt tartunk.

A rendezvény ingyenes, de (a korlátozott férőhelyek miatt) előzetes jelentkezést igényel.

A jelentkezés az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre történő levéllel javasolt, esetleg telefonon: +36 20 911 4014.