Szombaton került sor a Tájfutó Gála keretein belül a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2021. évi díjainak ünnepélyes átadására.

Az MTFSz legrangosabb elismerését, az életmű díjat jelentő Skerletz Iván-díjat Dr. Dosek Ágoston vehette át több évtizedes edzői, oktatói, szövetségi kapitányi, valamint három szakágban is kiemelkedő versenyzői pályafutásáért.

A sportágért végzett több évtizedes munkáért játó Ripszám Henrik emlékérem díjazottjai:

  • Bujdosó István - a Tabáni Spartacus SKE egyesületének és versenyeinek újra felvirágoztatásában betöltött szerepéért, valamint a tájfutó válogatottak önzetlen támogatásáért;
  • id. dr. Pavlovics György - több évtizedes sportvezetői, szervezői, versenybírói és térképkészítői munkájáért;
  • Vonyó Péter - több évtizedes edzői, utánpótlásnevelői, sportvezetői, szervezői és versenybírói munkájáért.

A Tájékozódási futásért plakettet Lengyel Ádám kapta a 2021. évi Szenior Világbajnokság sikeres megrendezésének irányító munkájáért.
 
A Tájékozódási futásért kitűző díjazottjai:

  • Molnár Zoltán - a 2021. évi Rövidtávú Országos Bajnokság és Országos Rövidtávú Váltóbajnokság magas színvonalú lebonyolításáért és média megjelenésében végzett munkájáért;
  • Németh Luca - a 2021. évi Szenior Világbajnokságon végzett munkájáért és az utánpótlás válogatott segítéséért;
  • Petrócki Ádám - a kiemelkedően sikeres 2021. évi Országos Diákolimpia sikeres megrendezésének irányító munkájáért továbbá az MTFSz informatikai munkájának koordinálásáért;
  • Verebélyi Zsolt - a 2021. évi Hungária Kupa megrendezésének irányító munkájáért;
  • Bordács László - a 2021. évi Szenior Világbajnokságon és számtalan más versenyen végzett informatikai munkájáért;
  • Hentes Ildikó - a 2021. évi Szenior Világbajnokság versenyirodai teendőinek magasszintű ellátásáért;
  • Koprivanacz Imre - a junior válogatott kísérői-gyúrói munkáiért;
  • Lux Iván - az éjszakai tájfutás érdekében kifejtett munkájáért;
  • Morandini Viktor - a 2021. évi Szenior Világbajnokság technikai igazgatóként végzett munkájáért, valamit a felnőtt válogatott mellett végzett tevékenységéért;
  • Szerencsi Ildikó - 3 éves szövetségi kapitányi munkájáért.

Az Év Tájfutója díjat a hölgyek között Mag Viktória, a Salgótarjáni Dornyay SE versenyzője érdemelte ki (edzője: Sramkó Tibor, eredményei: Ifjúsági EB sprint aranyérem, Junior Világbajnokság váltó ezüst- és hosszútáv bronzérem); a férfiaknál pedig Jónás Ferenc, a Szegedi Vasutas versenyzője (edzője: Szencz Attila, eredményei: Junior Világbajnokság váltó ezüst- és középtáv, hosszútáv bronzérem).

Az Év Ifjúsági Tájfutója a lányoknál Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd versenyzője (edzője: Molnár Zoltán, legjobb eredménye: Ifjúsági EB sprint aranyérem); a fiúknál Csoboth Márton, a Tabáni Spartacus versenyzője (edzője: Bakó Áron, eredményei: Ifjúsági EB hosszútáv 9., valamennyi egyéni bajnokságon győzelem) lett.

Az Év TrailO versenyzője cím Kálmán Erikhez került.

Az Év Edzője díjat Sramkó Tibor, a Salgótarjáni Dornyay SE edzője vehette át. Az idén első alkalommal kiosztott Kiváló Utánpótlás Edző díjjal Hegedűs Zoltánt tüntették ki.

Az év erdei tájfutó térképe díjat az erdei térképek közül 'Pákozd' (kiadó: Tabáni Spartacus; készítők: Sulyok Ábel, Forrai Gábor, Forrai Miklós és Erdélyi Tibor), a sprint térképek közül 'Pécs, Balokány-liget' (kiadó: Pécsi Vörös Meteor Sportkör; készítő: Kelemen János) kapta.

Átadták az Összetett Bajnoki Pontverseny díjait is, amit 2021-ben a Tabáni Spartacus nyert a Veszprémi Honvéd és a Szegedi Vasutas előtt.

A díjazottak mellett köszöntötték a Szövetség arany fokozatú támogatóit is.

A Gálán emellett szórakoztató programokat (pantomim és stand-up, vetélkedő, tombola és élő zene) is élvezhetett a közönség és első alkalommal after-party-val is kiegészült az esemény.