Az MTFSz június 6-i közgyűlésén módosította az Alapszabályt, így bekerült a szakágak közé a tájékodási lovaglás is.

Fodor-Krauth Márta, az új szakág nevében köszönte meg a döntést és nézett egy kicsit a jövőbe is:

"Bár a tájékozódási lovaglás több mint 20 éves múltra tekint vissza Magyarországon, mégis most jött el a pillanat, hogy tagok, (alszakág) lehetünk a Magyar Tájékozódási Sportok rendszerében. Köszönjük! Boldogok vagyunk, hogy lassan lesz hova tartoznunk, reméljük kölcsönös megelégedésre :)

Hogy mit imádunk a sportunkban? Természetközeliség... Izgalom... Barátok....Jó társaság... Közös kalandok... Egy sport, ahol a fejünket is használni kell. Nahát, ezt a tájfutásról is írhattam volna! De mi ráteszünk egy lapáttal, és a világ egyik legnemesebb állatával kooperálva megyünk végig a pályán, na EZ az igazi kaland! Ugyanakkor persze hatalmas felelősség is, mert a lovunkra oda kell figyelni, érezni kell az igényeit, nem szabad túl sokat kérnünk tőle, de ez nekünk lovasoknak egyértelmű. Versenyen pedig a rendező feladata, hogy olyan pályákat készítsen, ahol a tájékozódási képesség fontosabb mint a ló gyorsasága! 

Sokszor gondolkodom rajta, hogy mi is a leglebilincselőbb a tájékozódási sportokban: talán a keresés öröme! A jó döntések jutalma, hogy igen, a következő bóját is megtaláltuk! „Kincskeresés” a javából!

A kevesebb résztvevő miatt mi egyelőre csak néhány kategóriában rendezünk versenyeket, a cél természetesen ennek a növelése, ami persze nem egyszerű, mert magában a lovaglás is egy szokatlan sport, itt pedig emellett tájékozódni is tudni kell. Szóval célok, feladatok, irányok és elképzelések vannak, csak győzzük megvalósítani!"