A bajnoki szezon lezárultával kialakult a bajnoki pontverseny végeredménye is. Ez összesen ötféle pontversenyt jelent, mivel külön számítódnak az egyes szakágak pontversenyei, valamint az össz-szakági pontverseny is. Mivel 2016-ban az enyhe időjárás miatt nem lehetett sítájfutó bajnokságot rendezni, ezért idén eggyel kevesebb táblázat jött létre.

A tájfutó szakágban a Tabáni Spartacus folytatta sorozatát, négy egymás utáni évben nem talált legyőzőre. Idén 65 ponttal előzték meg a PVSK-t, a harmadik helyezett SZVSE-nél pedig majdnem kétszer annyi pontot gyűjtöttek. A tíz bajnokságból kilencszer ők szerezték a legtöbb pontot.

A tájkerékpáros bajnoki pontversenyben a Diósgyőri Tájfutó Club húzott be egy négyes győzelmi szériát, akárcsak az Orvosegyetem SC a második helyen, a Balatonfüredi SC lett a harmadik.

Trail-O-ban a Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület nyert, története során először, az elmúlt két évben első BEAC és a Tabáni Spartacus előtt.

Mivel a tájfutó pontversenyben sokkal több pontot lehet szerezni, amik nagyobb súllyal is számítanak (1 vs 0.25), nem meglepő, hogy az összesített bajnoki pontverseny első három helyén ugyanazok a klubok végeztek. Az első tizenöt helyezett között csak egyetlen eltérés van, hogy a diósgyőriek a tájkerékpár bajnoki pontjainak köszönhetően összetettben a MOM megelőzésével a negyedik helyre kerültek.

A teljes táblázatok elérhetők az adatbankban: http://adatbank.mtfsz.hu/dokumentum/lista/dokkategoria_id/2