Tízből négy cím a Tabáni Spartacusé. Az MTFSZ Versenybizottsága közzétette az idei összetett bajnokság végeredményét, aminek a dobogós helyezettjei már a Normáltávú OB-n megtartott eredményhirdetésen átvehették díjaikat. A felnőtt nőknél Szerencsi Ildikó négy bajnokságból három megnyerésével hozta az összetettet, leküzdve azt a hátrányt, hogy a Hosszútávú OB-t sérülés miatt ki kellett hagynia. Mögötte szorosan alakult a verseny, a második még junior korú Weiler Virágot, a harmadik Kovács Filoménát és a negyedik Bertóti Reginát egy-egy pont választotta el. Szerencsi Ildikó zsinórban harmadszor győzött. A férfiaknál folytatódott Bakó Áron és Baumholczer Máté vetélkedése, ők nyerték az összes bajnokságot, de Máté hároméves győzelmi sorozata után idén először Ároné lett az elsőség. A harmadik helyet Liszka Krisztián szerezte meg.

Juniorban a lányoknál Szuromi Luca szintén három elsőséggel nyerte az összetettet, mögötte Péntek Gréti és Viniczai Csenge között a jobb ONEB szereplés döntött előbbi javára. A fiúknál Peregi Dániel viszont úgy győzött, hogy egyik bajnokságon se lett első, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. A szoros versenyben Dalos Máté és Porgányi Márk értek oda a dobogóra.

Ifiben a lányoknál Sárközy Zsófia már az ONEB előtt bebiztosította a győzelmet, Vékony Vanda lett a második, Pataki Réka a harmadik. A fiúknál Zacher Márton három bajnoki címmel simán nyert, a második helyen holtverseny alakult ki Ormay Mihály és Egei Patrik között, így az ONEB helyezés (ahol az első két helyen végeztek) alapján alakult ki a sorrend.

Serdülőben a lányoknál Szuromi Hanga és Gárdonyi Csilla kiemelkedett a mezőnyből, mindhárom bajnokságon megverték a többieket, az ONEB előtt egyformán álltak, de mivel ott Hanga nyert, ő vitte az összetettet is; Apró Vivien lett a harmadik. A fiúknál Jónás Ferenc a normáltávú bajnoki címmel megelőzte az addig százszázalékosan szereplő Horváth Csongort, Demeter Ambrus jött be harmadiknak.

A gyerekek között a lányoknál a MOM-osok háziversenyéből Zempléni Lilla került ki győztesen, egy ponttal megelőzve Czakó Boglárkát, a harmadik helyre Takács Szilvia ért oda. A fiúknál Bujdosó Zoltán két arany- és egy bronzéremmel simán nyert, Gönczi Péter lett a második és Szuromi Áron a harmadik. A részletes eredmények elérhetőek az adatbankban itt.

Fotó: Máthé István