Az utánpótlás kategóriákban a Tabáni Spartacus három aranyat nyert. A szombati Egyesületi Váltó OB-val azonos helyszínen került sor az utolsó egyéni bajnokságra, a normáltávúra. A terep keménysége az előző napi verseny alapján már nem okozott meglepetést. A nőknél Szerencsi Ildikó (SZVSE) magabiztosan, több, mint ötperces különbséggel nyerte a versenyt. Az elrontott egyes pont után az ötös ponton vette át a vezetést, és utána végig az élen maradt. Döntőnek bizonyult, hogy a verseny leghosszabb átmenetét, a 2.5 km hosszú négyest két perccel megnyerte egy, a mély völgyeket elkerülő útvonallal. Ezzel a győzelemmel zsinórban ötödik ONEB aranyát vehette át. Mögötte szorosan alakult a verseny, a második-negyedik helyen végzőket, sorrendben Kovács Filoménát (PVSK), Bertóti Reginát (Göcsej KTFE) és Weiler Virágot (Tabáni Spartacus) csupán tizenöt másodperc választotta el egymástól. A férfiaknál Bakó Áron (Tabáni Spartacus) elsősége is meggyőző volt, ő már a második ponton az élre állt és végül három és fél perces előnnyel nyerte első felnőtt normáltávú bajnoki címét. Itt is a dobogó alsóbb fokain volt szoros az állás: Baumholczer Máté (PVSK) két másodperccel verte a hosszú átmenetet (a férfiaknak a tizenkilences pontra volt egy bő két kilométeres átmenetük) megnyerő és ezután a pálya végét leggyorsabban teljesítő Liszka Krisztiánt (Tabáni Spartacus).

Juniorban Szuromi Luca (PVSK) nyolc perccel megverte a mezőnyt, a fiúknál a salgótarjáni Stork Mihály elsősége meglepetés.

Ifiben Néda Ágnes (Tabáni Spartacus) megelőzte az esélyesebb válogatottakat, a fiúknál az első négy helyen Sparisok végeztek másfél percen belül, Ormay Mihály lett a bajnok.

Serdülőben Szuromi Hanga (PVSK) és Jónás Ferenc (SZVSE) is magabiztosan nyert.

A gyerek kategóriában a lányoknál Zempléni Lilla (MOM) a nap legszorosabb versenyében lett első (az első három tizenöt másodpercen belül volt), a fiúknál Bujdosó Zoltán (Tabáni Spartacus) a rajttól a célig vezetve győzött. A szenior bajnokok: N35 - Sárecz Éva (Zalaegerszegi TC) N40 - Nagy Krisztina (BEAC) N45 - Wengrin Ágnes (Tipo TKE) N50 - Kármán Katalin (Hegyisport Szentendre) N55 - Muzsnai Ágota (Hegyisport Szentendre) N60 - Fent Marianne (ARAK) N65 - Komár Béláné (Balatonalmádi Herkules) N70 - Cser Krisztina (Tabáni Spartacus) F35 - Gyalog Zoltán (Tabáni Spartacus) F40 - Nagy István (Törekvés SE) F45 - Marton János (Hidegkúti Spartacus) F50 - Egei Tamás (Tabáni Spartacus) F55 - Gyulai Zoltán (Megalódusz SE) F60 - Dosek Ágoston (Orvosegyetem SC) F65 - Boros Zoltán (Hegyisport Szentendre) F70 - Jelinek István (Postás SE) F75 - Varga György (POEÜ) F80 - Dudás István (OrvosegyetemSC)

Fotó: Kocsik Árpád